Marleen Staal
Marleen Staal Gezin 11 mrt 2019

Meepraten op het Mamaforum: “Mijn zoontje van 2 wordt overladen met cadeau’s, maar ik vind het absoluut niet nodig”

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Te veel cadeau’s

Je kindje wil je niet alleen geven wat hij of zij nodig heeft, soms wil jouw bundle of joy ook even verwennen. Met een nieuw stuk speelgoed of het  – oké zoveelste – nieuwe rompertje. Daar word je als ouder zelf ook hartstikke blij van. Hoe lief en aardig het ook is dat anderen hetzelfde denken en jouw kind ook overladen met cadeaus, zit je hier misschien niet altijd op wachten. Zeker niet als het bij elk bezoek raak is.

Daar worstelt deze moeder op het Mamaforum ook mee. Ze vind het zonde als speelgoed onaangeroerd in de kast blijft liggen, maar haar vrienden familie blijven maar geven.

“Mijn zoontje is nu net 2 jaar en eigenlijk wordt hij al vanaf zijn geboorte overladen met spullen en cadeaus. Iedereen die op visite komt, of ook als we zelf ergens heen gaan, heeft (vrienden, familie, buren, kennissen) wel iets voor hem gekocht. Al dan niet tweedehands.

“Natuurlijk is dat hartstikke lief en aardig, maar ik vind het absoluut niet nodig. Ik zeg de mensen ook altijd dat dit niet nodig is, maar ik denk dat dit volledig aan dovemans oren is gericht Vooral mijn schoonouders zijn hier een kei in. Mijn schoonmoeder is gek op snuffelen naar vooral tweedehands kleding. Altijd komt ze weer met weet ik wat aanzetten! Soms een hele tas vol! Maar niet alleen kleding, ook speelgoed en een legio aan andere spullen.”

“Het meeste kan ik vaak niet eens gebruiken. Kleding past regelmatig niet of ik vind het gewoon niet mooi. Hoe vaak ik haar al niet heb gezegd dat ze eens niet meer zoveel mee moet brengen. Altijd krijg ik hetzelfde antwoord : “Zo leuk, in kon het niet laten liggen”. En dit geldt voor de meeste andere mensen ook.”

“Ik vind het gewoon erg jammer dat veel van deze spullen nutteloos in de kast liggen. Mijn zoontje verdwaalt zo’n beetje in al zijn speelgoed, ik kan er twee weeshuizen mee vullen. In het begin heb ik alles zo veel mogelijk bewaard, maar daar begin ik nu echt van af te stappen. Hebben we een verjaardag? Geen probleem, zat ongebruikt spul in de kast dat ik zo weer in kan pakken.”

“Naar mijn mening hebben kinderen tegenwoordig veel te veel spullen, maar als ik in onze kast kijk, doen wij voor niemand onder. Gelukkig is veel tweedehands, want nieuw vind ik helemaal onzin, maar toch… Wie heeft dit ook? En hoe gaan jullie hiermee om?”

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama en Zo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Lees ook: Deze moeder vind het lastig om iets te zeggen als anderen zich bemoeien met de opvoeding van haar kind. 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: “Mijn zoontje van 2 wordt overladen met cadeau’s, maar ik vind het absoluut niet nodig”
Sluiten