Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 10 feb 2021

7 manieren om het immuunsysteem van je baby een boost te geven

Baby’s zijn nog zo klein en kwetsbaar. Vooral in het eerste jaar na de geboorte. Als ouder doe je er dan ook alles aan om ze gezond en sterk te houden. Hier vind je zeven (makkelijke) manieren om het immuunsysteem van je kleintje nog een extra boost te geven.

Het is ontzettend vervelend, zeker als new mom, als je het idee hebt dat je kleintje niet helemaal fit is. Gelukkig kun je zelf stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem op peil blijft.

Immuunsysteem van je baby

Soms heeft je baby een extra zetje in de rug nodig. Als jij deze zeven dingen doet, of een combinatie daarvan, kun je het immuunsysteem van je kleintje nog sterker maken.

1. Borstvoeding geven

Als een baby wordt geboren, is het immuunsysteem nog niet ‘af’. Hoewel het niet voor iedereen mogelijk is om borstvoeding te geven, is het wel het beste voor je baby als je dat wél kan. Moedermelk zorgt er namelijk voor dat je kleintje belangrijke stoffen binnenkrijgt die ziekteverwekkers aanvallen.

2. Groente en fruit

Als je baby zijn of haar eerste hapjes begint de eten, maar ook in het stadium daarna, is het belangrijk dat je kindje voldoende (vers!) groente en fruit eet. Vooral aardbeien zitten vol antioxidanten en vinden kleintjes ook nog eens hartstikke lekker.

3. Voldoende beweging

Voor de gezondheid van je baby is het belangrijk dat hij voldoende beweging krijgt. Leg je kleintje daarom dagelijks op een boxkleedje en rol hem om. Ga er zelf bijliggen en neem de tijd om met je baby te spelen en bewegen.

4. Antibiotica

Wees heel terughoudend in het gebruik van antibiotica bij je kleintje, alleen als het écht nodig is natuurlijk. Als je kindje te veel antibiotica krijgt, al op vroege leeftijd, bouwen ze hier een resistentie voor op én het is echt niet goed voor je natuurlijke darmflora.

5. Naar buiten gaan

Naar buiten gaan met je kleintje is ontzettend goed voor de weerstand, zowel in de koude seizoenen als in de warme. Smeer je kleintje natuurlijk wel altijd goed in. Buiten kan je kindje vitamine D opdoen en dat is echt een pre voor een goede weerstand.

6. Zoete aardappel

We hadden groente en fruit natuurlijk al genoemd als manier om het immuunsysteem van je baby een boost te geven maar daar willen we in het bijzonder nog zoete aardappel in uitlichten. Zoete aardappelen zitten namelijk bomvol antioxidanten en vitamine A, onwijs goed voor de weerstand. Warm de zoete aardappelen op en prak het binnenste fijn voor je kleintje. Smullen maar.

7. Antibacteriële producten

Hoewel je misschien denkt dat je alles zo schoon mogelijk moet houden is het tegendeel waar. Probeer geen gebruik te maken van antibacteriële zeep en dergelijke bij je kleintje. Je kind heeft bepaalde bacteriën juist nodig om een goede weerstand op te kunnen bouwen.

Lees ook: Dit zegt een poepluier over de gezondheid van je kleintje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Reageer op artikel:
7 manieren om het immuunsysteem van je baby een boost te geven
Sluiten