Kleuter 5 nov 2018 Redactie

5 manieren om jouw kleine te laten wennen aan het dragen van een bril

Je bent bij de opticien geweest met je kind, en krijgt te horen dat ‘ie een bril moet. Uiteraard is dit geen enkel probleem, maar het zou goed kunnen dat jouw kind hier anders over denkt. Hij zag dit niet voor zich en vindt het helemaal niks.

Maar het is niet anders, zonder het dragen van de bril gaan de ogen namelijk nog meer achteruit. Geef daarom een positieve wending aan de bril, op deze manier draagt jouw kleintje deze zonder problemen:

1. Montuur kiezen

Kies gezamenlijk het montuur. Laat hem of haar mee bepalen en diverse modellen uitproberen. Kies kleuren naar keuze en misschien zelfs wel merken naar keuze. Complimenteer tijdens het passen en aanschaffen.

2. Ze zijn niet de enige

Het ‘brillen nieuws’ kan komen als een schok. Kinderen kunnen zich hierdoor al snel een buitenbeentje voelen. Laat hen om die reden andere brillendragers zien. Misschien zijn dit wel hun favoriete karakters of superhelden, of gewoon andere klasgenoten.

Dit eten geeft je kind gezonde ogen (en het is meer dan alleen worteltjes)

3. Complimenteer groots

Net als volwassenen, houden kinderen van complimentjes. Ze kunnen dit al helemaal goed gebruiken in onzekere tijden. Dit is hét moment om jouw kind te complimenteren over zijn of haar nieuwe, en enorm stoere of prachtige look.

4. Superkrachten

Het dragen van een bril werkt magisch. Vertel de kinderen dat zij hiermee alles uitstekend kunnen zien, en dat dit enorm bijzonder is. Zet de bril op en af – vraag hen naar het verschil. Opmerkelijk, niet? Dat zullen zij zelf ook inzien.

5. Vind een manier

Bovenstaande voorbeelden kunnen fantastisch werken of nog wat bijgeschaafd worden. Bijvoorbeeld: De roze bril past perfect bij de roze jurk. Jij weet dat dit werkt, gezien je jouw dochter als beste kent. Kies om die reden iets wat perfect werkt bij hem of haar.

Ontvang de best gelezen artikelen in je inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over de zwangerschap, bevalling en de verzorging van de baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 manieren om jouw kleine te laten wennen aan het dragen van een bril
Sluiten