Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 jun 2018

Mannen: zó zorg je voor je zwangere vrouw

Een zwangerschap is voor de meeste vrouwen één van de meest emotionele én zware ervaringen in het leven. Of het nu je eerste of vierde zwangerschap is: de steun van je man is hard nodig tijdens die negen maanden (en daarna).

Daarom, mannen: deze 10 ideeën zullen zeker gewaardeerd worden door je vrouw. Enne, ze heeft waarschijnlijk zelf ook nog wel wat aanvullingen!

1.  Doe wat ze je vraagt

Dit klinkt misschien als een compleet voorspelbare tip, maar het is echt zo belangrijk. Hoe vreemd bepaalde verzoeken ook lijken – zoals midden in nacht eten voor je vrouw maken – gewoon doen!

2. Ga mee naar afspraken

Of in ieder geval zoveel als je kunt, maar probeer écht om er bij te zijn.

3. Help haar omgaan met de misselijkheid

De ene vrouw heeft nergens last van als het om misselijkheid gaat, maar de andere ziet de wc-pot vaker dan wat dan ook. Zorg ervoor dat je klaar staat als het weer zo ver is en probeer haar zo goed mogelijk te steunen.

4. Op tijd naar bed gaan

Jouw slaapcyclus staat op het punt om flink op zijn kop te worden gezet. Het zal niet lang meer duren voordat het slapen in de nacht een droom buiten bereik is, want slapen tot 06:00 zal dan echt een grote luxe zijn. Train het nu daarom alvast!

5. Cadeautjes

Kom af en toe thuis met een cadeautje voor de baby. Babysokjes, rompertjes of wat dan ook. Alles mag! Enne, een cadeautje voor je vrouw is ook niet verkeerd…

6. Geef haar aandacht

Zwangerschapshormonen kan een toekomstige moeder het gevoel geven dat ze er helemaal alleen voor staat. Dus maak een belofte, onderteken een contract, doe wat nodig is om ervoor te zorgen dat je genoeg aandacht haar besteed.

7. Denk na over het avondeten. Voor de komende 18 jaar.

Maar echt, maak boodschappenlijstjes en ga naar de supermarkt. En als dat is gelukt: kook het eten dan ook. Je zwangere én hongerige vrouw zal je kookkunsten waarderen.

8. Koop een boek/app over zwangerschap

Er zijn echt tig boeken en apps om uit te kiezen, dus steek wat energie in het uitkiezen van een boek/app die bij jullie past. Door een boek te lezen laat je zien dat je serieus met de realiteit om gaat. Je partner kan de realiteit namelijk niet vermijden – zij is degene die zwanger is. Door dit kleine gebaar laat je zien dat je er ook serieus mee om gaat.

9. Praat niet over haar gewicht of eetgewoonten

Doe het gewoon niet! Nooit. Dit mag alleen de verloskundige doen. En eigenlijk zou het nog beter zijn om opmerkingen te maken over hoe geweldig haar lichaam is.

10. Neem haar mee uiteten

Het zal namelijk weer een lange tijd duren voordat je samen weer makkelijk uit eten kan gaan. Nou ja, in ieder geval zonder te betalen voor een oppas, het plannen van opa of oma of het omkopen van een nietsvermoedende vriend of een oudere broer of zus om even langs te komen.

Bron: Parent.co 

Reageer op artikel:
Mannen: zó zorg je voor je zwangere vrouw
Sluiten