Redactie
Redactie Mama 26 feb 2020

Geef jezelf een me-time dag cadeau met deze self-care ideeën

Als moeder heb je maar weinig tijd voor jezelf. Je kind(eren), partner, baan en sociale leven slokken eigenlijk al je tijd op. Kun jij je de laatste keer dat je alleen naar de wc bent geweest niet herinneren? Dan is het hoog tijd voor wat me-time!

Dus, plan een avondje vrij of zorg ervoor dat je partner thuis is (in de avond) of dat je een oppas voor de kids hebt en gun jezelf een me-time moment met deze self-care ideeën. You’re welcome!

Dagje me-time

Wij krijgen er meteen zin in…

1. Volg een workshop

Heb je altijd al willen pottenbakken, leren fotograferen of schilderen of de kunst van het sushi maken willen afkijken? Doe het! Plan het in voor jezelf en geniet van het eindresultaat en de tijd voor jezelf.

2. Boek een hotelovernachting

Jep, alleen voor jezelf. Het liefst met alles erop en eraan én in een toffe stad. Natuurlijk slaap je eerst uit, daarna word je rustig wakker met ontbijt aan de deur (of in een hip tentje in die toffe stad), je neemt een lang en warm bad en vervolgens ga je de stad ontdekken. Wedden dat je helemaal opgeladen, en misschien met een lege portemonnee, thuiskomt?

3. Laat je in de watten leggen

Bezoek een sauna of spa, geniet van een lange massage, een facial of laat je nagels doen. Of maak geen keuze en ga voor het complete pakket. Voor een keer moet dat kunnen, toch?

4. Leg jezelf in de watten

We weten dat al het bovenstaande veel geld kost en dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig hoeft self-care niet veel te kosten: maak zelf een DIY-masker, Pinterest staat er vol mee, en neem de tijd voor jezelf. Dit kan gewoon thuis (zorg dat partner en kids de deur uit zijn), maar ook samen met een vriendin. Maak je lievelingseten, zet die film aan die je al zo lang wilde zien, ga in bad, neem de tijd om je nagels te doen en doe een middagdutje. Tegen het einde van de dag, als de kids weer thuis zijn, ben je een compleet uitgerust mens.

5. Koop iets voor jezelf

Wanneer is de laatste keer dat je iets voor jezelf gekocht hebt? Ga voor een nieuwe outfit, een mooi boek, de fotocamera die je al zo lang wil of een set edelstenen voor op je nachtkastje.

6. Ga naar buiten

Maak in je eentje een lange wandeling door je favoriete natuurgebied en waai heerlijk uit.

7. Bezoek je favoriete stad/museum/plek

Heb je een favoriete plek waar je graag komt? Een museum, een stad of bepaald strand? Ga erheen en neem de tijd om te genieten.

8. Ga uit eten

In je eentje, of als je dat niet fijn vindt, met je partner of vriendin(nen). Neem de tijd voor elkaar en geniet van lekker eten, je omgeving en jezelf in een andere vorm dan ‘mama’.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geef jezelf een me-time dag cadeau met deze self-care ideeën
Sluiten