Marleen Staal
Marleen Staal Mama 14 jan 2019

Meepraten op het Mamaforum: Het grote taboe… spijt van kind

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

De geboorte van je kind is ontzettend speciaal, maar voor sommige moeders kan de bevalling ook erg traumatisch verlopen. De roze wolk waar je de eerste weken met je kind zo graag op zit, kunnen dan ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wat als die nare gevoelens niet weggaan en je er jaren later nog steeds last van hebt? Of zelfs erger: dat je misschien wel spijt hebt dat je überhaupt aan kinderen bent begonnen.

Spijt van kind

Deze moeder verzamelde al haar moed en deelt haar gevoel op het Mamaforum. Echt genieten kon ze niet door een heftige bevalling en daar ondervindt ze nog steeds de gevolgen van. “Ja, ik ben er zo een, het moederschap valt me al 3 jaar zo tegen. Nu speelt er ook wel een hele hoop. Mijn bevalling was traumatisch, compleet uitgescheurd inclusief een deel van mijn darm. Ik wsa 3 liter bloed verloren en bijna overleden. Ik had al last van complexe PTSS, deze is door de bevalling heel erg naar de oppervlakte geklommen. Daarnaast kreeg ik ook een depressie en verschillende lichamelijke problemen.”

De moeder vertelt verder: “Maar ik ben ook niet zo’n natuurlijke mama heb ik het idee. Natuurlijk houd ik van mijn zoontje en zou ik hem niet meer kunnen missen. Maar als ik dit had geweten, was ik er niet aan begonnen. Zeker nu hij flink aan het peuterpuberen is. Hij luistert voor geen meter. Met hem ergens heen gaan is een hel. Ik vind het al moeilijk om iets te ondernemen, ook vanwege het gebrek aan energie, maar nu is het helemaal niets aan.”

“Ik wil het liefst opkrullen op de bank en de rest van dit jaar slapen”, besluit ze haar verhaal. “Ik kan niet wachten tot hij 4 is en naar school gaat. Maar tegelijkertijd voel ik mij ook schuldig omdat ik zo denk. Bah, kon ik maar verdwijnen…”

Meepraten op het Mamaforum: Deze moeder heeft spijt van de naam van haar baby

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama Enzo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: Het grote taboe… spijt van kind
Sluiten