Redactie
Redactie Mama nieuws 7 jun 2018

Meer dan 6 uur slaap? 4 op de 10 ouders haalt dit níet

Véél te vroeg opstaan en regelmatig 's nachts wakker: als vader of moeder ben je nu eenmaal vaak de pineut als het om je nachtrust gaat. Maar je bent écht niet de enige ouder die dit doormaakt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vier op de tien ouders minder dan zes uur per nacht slaapt…

Waardoor veel vaders en moeders oververmoeid zijn.

Slechte nachtrust

Uit een enquête van Supradyn Energy en de blog Mama Baas, waar 550 mensen de vragenlijst invulden, blijkt dat 42 procent van de ondervraagden geen goede nachtrust hebben. Vooral in de schoolvakanties en tijdens wintermaanden merken ouders dat hun energiepeil naar beneden gaat: 52 procent geeft aan extra moe te zijn. Dat niet alleen: 46 procent van de ouders ziet de verzorging van hun kleine koters als reden voor hun vermoeidheid.

De dag doorkomen

Hoe komen ouders de dag door, als vier op de tien minder dan zes uur per nacht slaapt? Nou, zo blijkt uit de vragenlijst, gezelligheid helpt een hoop. 39 procent krijgt energie van een dag of avond uit met vrienden of hun partner. Een goed ontbijt (54 procent) en koffie (44 procent) helpen ook een handje voor een fittere dag.

Bron: Mama Baas

Reageer op artikel:
Meer dan 6 uur slaap? 4 op de 10 ouders haalt dit níet
Sluiten