Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Gezin 2 jul 2020

6 redenen waarom twee of meer kids hebben juist makkelijker is dan één

Hoera! Je bent weer zwanger. Hoewel je misschien denkt ‘help, hoe ga ik dat straks allemaal doen met twee’ is er niks om je zorgen over te maken. Veel ouders zullen bevestigen dat twee (hoewel het soms wat drukker is) of meer kids juist makkelijker is dan één.

Meer kids is makkelijker

Je vraagt je misschien af hoe je dat gaat doen met twee kinderwagens en twee volle armen. Laat staan als er nog een derde bijkomt maar mama relax, het gaat alleen maar makkelijker worden met meer kids.

1. De tweede keer is alles makkelijker

Je hebt alles namelijk al een keer gedaan. Van kolven tot je kindje inbakeren. Dat doe je de tweede keer een stuk zelfverzekerder. Net zoals het in elkaar zetten van het kinderbedje (dat partnerlief mag doen) en het inklappen van de kinderwagen als jullie op pad gaan.

2. Je bent veel rustiger

Omdat je alles al eens hebt gedaan, ben je nu veel rustiger. Je rent niet meer om de 30 minuten naar het wiegje toe om te checken of je je kleintje nog hoort ademen. Als mama ben je bij de tweede en de derde stukken relaxter en dat zorgt ook voor innerlijke rust.

3. Hulp van broer en zus

Als je al één of twee kids hebt, zullen ze het fantastisch vinden om oudere broer of zus te worden. Deze taak nemen ze maar wat graag op zich en je kunt dus ook wel fijne hulp verwachten hier en daar. Een flesje geven op schoot (natuurlijk wel in jouw zicht) of even knuffelen met de kleine. En jij maar genieten.

4. Ze spelen met elkaar

Als ze wat ouder zijn vermaken je kids zich met elkaar. En ja je voelt hem al aankomen, terwijl jij een lekker boekje leest buiten, even gauw de was ophangt of een belletje afhandelt. Als je kids met elkaar spelen, betekent dat vanzelfsprekend dat jij wat meer tijd en aandacht hebt voor jezelf.

5. Hulp in huis

Zelf even geen puf om de vaatwasser in te ruimen? Dan maak je er toch gewoon een wedstrijdje van! Wie als eerst z’n bord en beker in de vaat heeft gezet is de winnaar.

6. Je bent zelfverzekerder als ouder

Omdat je alles al een keer hebt gedaan, ben je niet alleen relaxter maar ook een stuk zelfverzekerder. Je weet inmiddels al dat je een hartstikke goede ouder bent en doet alles met veel meer zekerheid. Extra genieten dus!

Reageer op artikel:
6 redenen waarom twee of meer kids hebben juist makkelijker is dan één
Sluiten