Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Dreumes 23 dec 2020

7 mijlpalen waar je apetrots op bent, maar waar ze op het consultatiebureau niet naar vragen

Bij het consultatiebureau wordt de ontwikkeling van je kleintje op de voet gevolgd. De jeugdarts wil weten of je kind al omrolt, brabbelt of zwaait. Maar zoals je weet, zijn er nog zóveel meer fantastische mijlpalen waar je als moeder apetrots op bent. Ze zullen er bij het consultatiebureau alleen nooit naar vragen…

Laten deze mijlpalen jouw moederhart ook op hol slaan?

1. De eerste, ‘volledige’ zin van je kind

De jeugdarts vraagt keer op keer hoeveel woorden je kindje inmiddels kent. Maar weet je wat eigenlijk de mooiste verrassing is? Het moment waarop je kind zijn of haar eerste, volledige zin maakt, zoals ‘mama eten‘ of ‘kijk, poes‘. Het zinnetje bestaat weliswaar uit twee woorden, maar dat maakt je niet minder trots!

2. De eerste tekenen van broeder-zusterliefde

Iedere moeder hoopt dat haar kids een speciale band met elkaar krijgen. Er is niets zoals broeder-zusterliefde. Als je je kinderen voor het eerst samen hoort gieren van het lachen, gaat je moederhart écht wel sneller kloppen. Of als ze elkaar voor het eerst omhelzen…

3. De eerste wandeling zonder kinderwagen

Er komt een moment waarop je kind de kinderwagen gaat inruilen voor de benenwagen. Tijdens de eerste wandeling zonder kinderwagen is er plotseling niets meer over van je baby. Yep, je kind is nu een échte dreumes geworden!

4. De eerste ‘dans’ van je kind

Als je achter in de auto zit en plotseling enthousiast begint te bewegen op een liedje dat hij of zij hoort, smelt je moederhart. ‘Baby shark, doo, doo, doo…’ Je zou de hele dag kunnen kijken naar de schattige ‘dansjes’ van je kleine!

5. De eerste tekenen van een klein persoonlijkheidje

Als je kind nog in je buik zit, begin je stiekem al een idee te vormen over de persoonlijkheid van hem of haar. ‘Hij is veel aan het rappen, dus het zal wel een kleine druktemaker zijn.’ En tóch kan dit vaak heel anders uitpakken! Hoe leuk is het om je kind te zien veranderen in een klein mensje dat dondersgoed goed weet wat hij of zij graag wil?

6. De eerste spontane kus en knuffel

Je kind wordt sinds de dag dat je hem of haar in je armen sloot, overspoeld met kusjes en knuffels. Mama kan er geen genoeg van krijgen! Het is daarom een fantastisch gevoel als je kleine voor het eerst op je af komt stormen om jóú eens te verwennen met een dikke zoen…

7. De eerste échte maaltijd in een restaurant

Er komt een tijd waarop je kind gezellig mee kan eten in een restaurant. En niet meer op een kindvriendelijk snackje uit de luiertas zit te knabbelen tijdens het eten… Je kind is nu ‘oud’ genoeg om die lekkere pannenkoek van het kindermenu te bestellen. Ja ja, een culinaire mijlpaal!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 mijlpalen waar je apetrots op bent, maar waar ze op het consultatiebureau niet naar vragen
Sluiten