Redactie
Redactie Mama 20 dec 2020

Minder zin in seks? Zo kom je uit je seksdip

Na een paar jaar bespring je je lover niet iedere minuut van de dag meer. De seks wordt stiekem regelmatiger en minder spannend. O jee, je belandt in een seksdip. Heb je minder zin in seks naarmate de tijd verstrijkt? Daar kan je wat aan doen.

Seks – of beter gezegd: intimiteit – is belangrijk voor je relatie. Naast dat het een fijne bezigheid is, wordt de band tussen jullie twee ook sterker. Jammer als het verwatert omdat je er geen tijd en energie in steekt. Heb je minder zin in seks? Besteed dan aandacht aan elkaar en geef je seksleven een frisse boost. Variatie is het toverwoord, je eet tenslotte ook niet elke dag een AVG’tje.

Meer zin in seks door meer seks

Ook al klinkt het een beetje geforceerd. Als je geen zin hebt in seks, ga er dan toch voor. Ga naast elkaar liggen, kus, streel en knuffel elkaar. Op een gegeven moment gaan vanzelf je hormonen met je op de loop en heb je weer seks als vanouds met je partner. Als je meer seks hebt, krijg je automatisch ook meer zin in seks. Je lichaam is er al het ware meer klaar voor. Dus ga er gewoon voor!

Variatie is het toverwoord

Ga voor variatie en laat het niet saai worden. Flirt weer net als vroeger met hem, maak de seks weer een spel der verleiding. Ga eens zwoel uit de kleren en kruip niet in een versleten T-shirt naast hem in bed. Probeer ook eens andere plekken uit dan het bed zoals de keuken, bank of douche. En wat dacht je van spannende speeltjes, een erotische massage of een dik kamasutraboek met misschien wel je nieuwste favoriete standje!

Seks in de buitenlucht

Ben je in voor meer en toe aan iets totaal anders. Ga dan eens experimenteren in het park, op het strand of in je eigen tuin. Buitenseks is spannend omdat je ieder moment betrapt kunt worden door een voorbijganger of in het geval van je tuin, de buurman! Let wel even op de plaats die je uitkiest. Het is niet lekker als je met je billen in een prikkelstruik terecht komt.

Spetterseks

Seks in het water geeft je seksleven ook een fijne boost. Stiekem in het zwembad of gewoon heerlijk ontspannen samen in je eigen bad met romantische kaarsjes en alle tijd van de wereld. De douche is ook een fijne optie. Het kan hier wel even duren voordat je een fijn standje hebt ontdekt. Ga in geen geval met je billen op het doucheputje zitten. Het overstromingsgevaar is dan groot!

Neem de tijd en praat

Het zal je vast vaak gezegd worden en je leest het vast overal, maar praten met elkaar is heel belangrijk in een relatie. Je weet wat er in je partners hoofd omgaat en wat je van elkaar verwacht. Dit verbetert niet alleen je relatie, maar ook je seksleven. Neem er de tijd voor, plan een avondje en ga samen lekker uit eten of beter nog samen een weekendje weg!

Meer over seks:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder zin in seks? Zo kom je uit je seksdip
Sluiten