Redactie
Redactie Zwanger 8 jun 2018

Mini-cursus zwangerschapsmassage

Een zere rug, kramp in je kuiten en opgezwollen voeten, gelukkig zijn het zwangerschapskwaaltjes waar de aanstaande papa wél iets aan kan doen. Gewoon met een paar simpele massagetechnieken. Stuur je partner dit artikel door en ga er eens even lekker voor liggen!

Maar dat ‘lekker liggen’ is makkelijker gezegd dan gedaan. Plat op je buik – de ‘standaard’ massage positie – is na een tijdje simpelweg onmogelijk. Ga daarom op je zij liggen met een kussen ter ondersteuning van je buik en één als steuntje in je rug. Voedingskussens zijn hier uitstekend voor geschikt. Natuurlijk leg je ook een lekker dik kussen onder je hoofd. Het kan fijn zijn om je bovenste been wat op te trekken en je gebogen knie dan met een kussen te ondersteunen.

Rug

Je partner maakt zachte vuisten. Met zijn knokkels bewerkt hij voorzichtig (!) je rug, van je nek tot aan je heupen en weer terug tot aan je ribben. Let op: je ruggengraat wordt niet gemasseerd.

Billen

Om de druk in je onderrug te verlichten, drukt je partner met een zachte vuist op het punt tussen je heupen waar je ruggengraat begint. Let op: dit is dus NIET je stuitje. Herhaal een aantal keer. Om de spieren wat losser te maken, kun je zelf je heupen een beetje kantelen wanneer je partner druk uitoefent.

Benen

Ook je benen kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Je partner strijkt met zijn handen zachtjes, maar stevig van je heupen naar je kuiten. Daar maakt hij – wederom met zachte vasten – ronddraaiende bewegingen weer van je kuiten naar je heupen. Pas op bij de knieën!

Tips

  • Maak het je partner makkelijk. Een massage hoeft geen uren te duren. Fijn over je rug wrijven of je haren borstelen tijdens Studio Sport kan ook heel ontspannend zijn!
  • Let op je lichaam. Als je duizelig of misselijk wordt tijdens een massage, stop dan direct!
  • Masseer altijd in de richting van het hart.
  • Drink, om alle afvalstoffen af te voeren, voldoende water na een massagesessie.

Zwangerschapsmassage

Laat je masseren liever aan een professional over? Veel wellnesscentra of city spa’s bieden een zwangerschapsmassage aan. Pas op met massages anders dan de zwangerschapsmassage. Sommige massages worden juist afgeraden tijdens de zwangerschap.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Mini-cursus zwangerschapsmassage
Sluiten