Gina Koninkx
Gina Koninkx Zwanger 7 okt 2020

5 dingen die je partner voor jou kan doen als je last hebt van misselijkheid tijdens je zwangerschap

Hoewel je voor het kleintje in je buik álles over hebt, kan misselijkheid tijdens je zwangerschap echt een kwelling zijn. Opstaan met een misselijk gevoel, niet willen eten of bang zijn om over te geven op je werk. Mama’s to be, wij helpen je door jouw partner een aantal tips te geven om jou te ondersteunen.

Misselijk tijdens de zwangerschap

Je zwangerschap staat echt niet alleen maar in het teken van het bedenken van de babynaam en het inrichten van de babykamer. Het kan behoorlijk wat stress, zorgen en ongemakken met zich meebrengen. Misselijk zijn bijvoorbeeld.

Als je een partner hebt, raden we je aan om hem of haar het volgende even door te laten nemen. Een beetje hulp kun jij natuurlijk wel gebruiken. Daarom speciaal voor je liefje: vijf tips om jou te ondersteunen:

1. Wees empathisch

Hallo partner, goed dat je dit leest. Waarschijnlijk ben je getipt door jouw vrouw. Heeft ze last van (ochtend) misselijkheid? Dan is het belangrijk dat je haar daarbij ondersteund. Het begint allemaal bij empathie, laat merken dat je met haar meeleeft. Luister naar haar als ze het hierover heeft en bagatelliseer het vooral niet.

Het kan voor jou ook heel vervelend kan zijn om je partner zo te zien, machteloos bijna. Probeer dat laatste in ieder geval opzij te zitten en denk zelf goed na over de manier waarop je haar ondersteund. Hebben jullie een leuke afspraak staan maar kan ze echt niet in de auto zitten door haar misselijkheid? Neem dat haar dan niet kwalijk. Verzet de afspraak of los het op een andere manier op zodat het voor haar ook leuk blijft.

2. Luister naar haar

Luister naar je lief. Al klaagt ze om het uur over haar misselijkheid. Dat betekent dat ze er op dat moment heel veel last van heeft. Dingen als ‘het gaat zo vanzelf wel weer over’ is waarschijnlijk het laatste wat ze nu wil horen.

LEES OOK: De zwaarste periode van de zwangerschap? Met deze 8 tips overleef jij het eerste trimester

3. Bedenk goede oplossingen

Doe zelf moeite om oplossingen te bedenken voor haar misselijkheid. Vraag rond in jullie omgeving of schakel je beste vriend Google in. Dit is één van de dingen die je kunt doen tijdens de zwangerschap om je vrouw of vriendin te ondersteunen.

4. Schakel medische hulp in

Merk je dat de misselijkheid echt te veel wordt voor je partner? Dan is het misschien goed om externe hulp in te schakelen. Sommige zwangere vrouwen proberen het te lang vol te houden zonder hulp. Leg haar uit dat dat helemaal niet erg is en dat het kan bijdragen aan een prettigere zwangerschap voor haar.

5. Ben er voor haar

Blijf haar in ieder geval continu steunen. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Als ze aan je vraagt of je iets heel specifieks wil halen in de winkel waar ze wél zin in heeft, doe je dat. Ook als het negen uur ‘s avonds is.

En oh ja, vergeet haar vooral niet te vertellen hoe fantastisch ze alles doet en wat voor supermoeder ze gaat worden. Dat doet haar altijd goed. Misselijk of niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Reageer op artikel:
5 dingen die je partner voor jou kan doen als je last hebt van misselijkheid tijdens je zwangerschap
Sluiten