Redactie
Redactie Mama 7 mei 2021

Ben jij een moeder? Dan heb je deze 11 superkrachten

Dat moeders superhelden zijn, weten we natuurlijk allang. Maar welke superkrachten ze dan precies bezitten? Take notes, Wonder Woman!

Want het lichaam en verstand van een mama, van jou dus, is werkelijk een geoliede machine.

Superkracht 1: we kunnen mensen creëren

Hoe waanzinnig is het dat veel vrouwen leven kunnen baren? In hun lichaam groeit een mens. Sta weer eens stil bij hoe bijzonder dit eigenlijk is! Hun lichamen passen zich aan op de behoeften van dat mens. En dan zetten ze dat mens ook nog eens op de wereld!

Superkracht 2: we kunnen een mens met ons lichaam voeden

Ooit een superheld gespot die zelf eten produceert en anderen hiermee voedt? Nee, hè? In tegenstelling tot veel mama’s, die hun kinderen – en soms zelfs kinderen van anderen – kunnen voeden met melk uit hun eigen borsten. Wat een kracht!

Superkracht 3: we kunnen genezen met een simpele kus of knuffel

Sommige superhelden kunnen anderen genezen met hun superpowers, maar kunnen zij dat ook met een kus en een knuffel? Nope! Moeders wel. Als je kind valt, holt ‘ie hoogstwaarschijnlijk naar jou toe voor bijvoorbeeld een kus op z’n gewonde knie. En een pleister.

Superkracht 4: we kunnen tien dingen tegelijk doen

Kind vasthouden, eten koken, telefoon opnemen, keuken schoonmaken én even een wasje draaien. Moeders doen dit nog nét niet in één adem. En wat dacht je van de combinatie baby voeden, zelf eten, nog even wat werk verrichten en een gesprekje met bijvoorbeeld je partner voeren? Echt, als er awards voor multitasken uitgedeeld zouden worden, waren moeders de grote prijswinnaars.

Superkracht 5: we zijn helderziend

“Dit loopt niet goed af, iemand gaat zich pijn doen!”. Ja, heb je jezelf dat al regelmatig horen zeggen tegen je kind(eren)? Moeders kunnen gevaar nu eenmaal voorspellen. En niet alleen gevaar: op een gegeven moment kunnen we het aanvoelen wanneer onze baby ongeveer wakker gaat worden.

Superkracht 6: we jagen ieder monster weg

Schurken en monsters galore in het spannende leven van een superheld. Maar als moeders hiermee te dealen krijgen, zorgen ze dat die monsters voorgoed verdwijnen. Monsters wegjagen is overigens een eitje voor moeders, terwijl de gemiddelde superheld er toch wel wat meer moeite en dramatiek in moet steken.

Superkracht 7: we weten alles

Oké, niet helemaal waar, maar onze kinderen dénken van wel! Mama bezit over een oneindige kennis. En laten we eerlijk zijn: als moeder zijnde, weten we ook gewoon veel. Of in ieder geval genoeg om een blij kind groot te brengen.

Superkracht 8: we hebben oneindig veel geduld

In vergelijking met andere mensen en superhelden, hebben moeders bizar veel geduld. Kinderen kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Zo moeten moeders bijvoorbeeld aanschouwen hoe hun kind op de vloer poept, in die poep stapt en het door het huis heen smeert… En vervolgens zo kalm mogelijk blijven. Dát is pas een superkracht.

Superkracht 9: we kunnen hete dingen koud maken

Door een paar keer te blazen, kunnen we hete soep omtoveren tot een lekkernij met een prima temperatuur die een peuter zó naar binnen durft te slurpen.

Superkracht 10: we kunnen onze kinderen van alles laten doen

Hoe? Door ze chocola te beloven als ze iets doen, bijvoorbeeld. Dat zien we jou nog niet fixen, Wolverine!

Superkracht 11: we hebben immense liefde te bieden

De liefde van een moeder heelt gebroken harten en verscheurde dromen. Een knuffel van mama maakt een slapeloze nacht en zelfs de moeilijkste dag draagbaar. En haar woorden, verzachten zelfs de pittigste zelfkritiek, een onvoorstelbaar schuldgevoel of de lelijkste sneer die er naar jou toe is geworpen. Yep, de grootste superkracht van een moeder is dat ze enorm veel, oprecht en oneindig lief heeft. En daarom, mama, ben jij een onvoorstelbare superheld.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ben jij een moeder? Dan heb je deze 11 superkrachten
Sluiten