Redactie
Redactie Nieuws & Zo 7 jun 2018

Moeder deelt heftige foto van litteken keizersnede

Hoe je ook bevalt, er is nu eenmaal geen easy way out. Dat geldt ook voor de keizersnede, waar het stigma easy way out vaak wél omheen hangt. Absoluut niet waar, vindt moeder Jodie Shaw. De keuze voor een keizersnede werd voor haar gemaakt, simpelweg om haar leven en dat van haar kind te redden.

Op de Facebookpagina Birth Without Fear deelt de moeder een heftige foto van het resultaat van haar keizersnede. Er is een incisie in haar buik van boven naar onderen gemaakt en dichtgemaakt met flinke hechtingen.

Geen keuze

“Ik kan de mening van andere mensen niet veranderen als het gaat om de makkelijke gedachten over keizersneden”, schrijft Jodie. “Maar ik heb besloten om deze foto toch te posten om te zien of mensen het wél begrijpen. Hoe je geboorteplan er eerst ook uit zag, soms krijg je nu eenmaal geen keuze. Ik kreeg geen keuze.”

Vleesboom

“Ik had een vleesboom ter grootte van een meloen op mijn baarmoederhals”, gaat de moeder verder. “Daarnaast had ik ook nog eens een laaggelegen placenta, waardoor mijn keizersnede er één is geworden die niet de norm is. Gelukkig heb ik mijn baby op de wereld kunnen zetten.”

Denk eerst na

De moeder vraagt in haar post om eerst na te denken voordat je gaat oordelen over een vrouw die een keizersnede heeft gehad. “Denk na over het feit dat het niet altijd een keuze is. Waarom zou je voor een grote operatie kiezen met zes weken van herstel?”

Gezond en ongedeerd

Jodie sluit haar bericht af: “Dit litteken heeft ervoor gezorgd dat ik geen levensbedreigende hoeveelheid bloed heb verloren en mijn baby gezond op de wereld is gekomen. Gezond en ongedeerd, net als ik. En aan alle moeders die een keizersnede hebben gehad en dit nog nooit hebben gehoord: je bent een badass.”

Bron: Scary Mommy

Reageer op artikel:
Moeder deelt heftige foto van litteken keizersnede
Sluiten