Moeder drinkt placenta smoothies: “Om postnatale depressie te voorkomen”

Redactie 8 jun 2018 Mama nieuws

Toen de Amerikaanse Stephanie Gardner voor het eerst zwanger werd, was ze bang dat ze door haar angstaanvallen een postnatale depressie zou krijgen na haar bevalling. Om dit te voorkomen, ontdekte de vrouw een wel heel bijzonder goedje dat haar zou kunnen helpen…

Namelijk thee en smoothies van, jawel, haar eigen placenta!

Alternatief medicijn

Tijdens haar zwangerschap had Stephanie een raar voorgevoel dat ze na de komst van baby nummer één heel vatbaar kon zijn voor een postnatale depressie. De Amerikaanse, die al jaren kampt met angstaanvallen, zocht daarom naar alternatieve medicijnen die dit konden voorkomen. Ze kwam terecht bij een community voor ‘hippie’ moeders, die haar aanraadde om haar eigen rauwe of gedroogde placenta in te nemen. Dit zou voor een energieboost én een betere gemoedstoestand zorgen. “Als dit mijn angst zou verhelpen, was dit het zeker waard. Wat had ik te verliezen?”, zo vertelt Stephanie tegen Daily Mail. Ze trad in de voetsporen van de hippies en gaf het een kans.

Gelukkiger

Na de geboorte van dochter Katie betaalde Stephanie omgerekend 170 euro om haar placenta te omhullen in gedroogde pillen én kreeg ze een rauwe variant van haar placenta. Met het rauwe deel maakte ze kamillethee en smoothies gecombineerd met fruit en amandelmelk. Dat hielp bij de Amerikaanse zó goed, dat ze het bij haar tweede dochter opnieuw deed. “Echt heel lekker was het in het begin niet. Nu ben ik eraan gewend”, zegt Stephanie. “Zelfs mijn vriend Jason drinkt het en krijgt er, net als ik, een energieboost van!” De moeder van twee heeft na beide geboortes geen postnatale depressie gekregen en staat positief tegenover het innemen van placenta. “Naast veel sporten en gezond eten, heeft ook de placenta ervoor gezorgd dat ik mij nu een stuk gelukkiger voel!”

Verdeelde reacties 

Dat het innemen van placenta echt werkt, ondervond Stephanie nadat ze in 2016 een miskraam kreeg. Ze besloot de placenta van deze bevalling ook te omhullen en tincturen te maken van alle drie de placenta’s. Op deze manier kunnen ze door de wodka nog jaren goed blijven. “Na mijn miskraam merkte ik pas hoeveel de pillen hadden geholpen na mijn bevalling van Katie”, zegt ze. “De pillen hadden de hormonen onder bedwang gehouden. Misschien geef ik het later ook wel aan mijn dochters als ze last krijgen van menstruatiekrampen…” Stephanie snapt het als andere moeders raar opkijken van haar gewoonte. “Sommige mensen zijn geïnteresseerd, maar andere vinden het het smerigste wat ze ooit hebben gehoord”, zegt de Amerikaanse. “Maar elk mama zoogdier, afgezien van de mens, eet haar eigen placenta op. Het levert voor mij in ieder geval heel veel voordelen op!”

Bron: Daily Mail / Foto: PA Real Life

Reageer op artikel:
Moeder drinkt placenta smoothies: “Om postnatale depressie te voorkomen”
Sluiten