Redactie
Redactie Baby nieuws 7 jun 2018

Moeder geeft borstvoeding aan zoon én kind vreemde: “Ze zijn melkbroertjes”

Borstvoeding geven aan een kind van iemand anders. Iemand die dit doet, wordt een min genoemd – iets wat vroeger best gebruikelijk was. Moeder Jessica Coletti is zo'n hedendaagse min en komt daar op Facebook trots voor uit.

Maar onder de gedeelde foto wordt ze naast bewierookt ook zeker bekritiseerd…

Borstvoeding overnemen

Jessica Coletti leerde een jaar geleden bij een fotoshoot voor nieuwbakken moeders Charlie Interrante kennen. De mama's hadden het over borstvoeding geven. Het wilde Charlie maar niet lukken om haar toen pasgeboren zoontje de borst te geven. En aangezien haar ventje maar 2 maanden jonger is dan Charlies zoontje, kwam Jessica met een voorstel: zij wilde maar wat graag de borstvoeding van Charlie overnemen.

Grote waarde aan borstvoeding

Woorden die al snel werden omgezet in daden: Jessica begon Charlies zoontje borstvoeding te geven, terwijl de mama's elkaar nog maar amper kenden. En dat doet ze nog steeds, nu de mannetjes 16 maanden en 18 maanden oud zijn. That escalated quickly, inderdaad. Blijkbaar hechtte Charlie er grote waarde aan dat haar zoontje borstvoeding zou krijgen, dat ze hem de borst van een wildvreemde vrouw toevertrouwde. Gelukkig pakte het voor beide partijen goed uit. Zo goed, dat Charlie nu zelfs bij Jessica en haar man in huis is getrokken.

Speciale band

Jessica: “Als Charlie aan het werk is, let ik op haar zoon. (…) Deze melkbroertjes houden zoveel van elkaar.” En niet alleen de jochies. Dat Jessica Charlies zoontje borstvoeding geeft, creëert tussen de ouders onderling een bijzondere situatie en relatie. “We hebben met z'n allen een heel speciale band.” 

'Ik wil een borstvoedende babysitter!'

De moeders zijn zo blij met hun aanpak, dat ze dit opmerkelijke verhaal over borstvoeding dus op Facebook delen. Enerzijds klinken er positieve geluiden. “Had ik maar een babysitter die ook borstvoeding gaf”, reageert Whitney. “Dit is fantastisch! Werd dit maar meer geaccepteerd, zodat wij moeders ook meer tijd hadden voor andere dingen zoals werk”, schrijft Kailie. Asha voegt toe: “Als baby's maar gevoed worden en een vol buikje hebben. Kan me niet schelen hoe.”

'Dit gaat te ver'

“Ik zou nooit een andere vrouw mijn kind borstvoeding laten geven. Dit zou een speciale band tussen moeder en kind moeten zijn. Ik vind dit totaal niet oké!”, pent Sharonda. Hier is Sabine het mee eens. “Ik vind dat je met het borstvoeden van iemand anders z'n kind te ver gaat. Zelfs als zij het zelf gevraagd heeft, ben ik er niet zeker van.” Amanda is nog feller: “Dame, jij bent ziek. De kinderen zijn te oud om borstvoeding te geven. En borstvoeding is iets voor de moeder en het kind. Dit is gewoon nasty.”

Bron: Medical Daily | Beeld: Facebook Mama Bean Parenting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder geeft borstvoeding aan zoon én kind vreemde: “Ze zijn melkbroertjes”
Sluiten