Redactie
Redactie Nieuws 7 jun 2018

Moeder schrijft dokter brief die abortus aanraadde

Moeder Courtney Baker kreeg een prachtige dochter mét het downsyndroom. Tijdens haar zwangerschap kwam dit aan het licht en vond de arts dat ze de zwangerschap moest afbreken. Courtney liet dit advies link liggen. Nu maakt ze de dokter met een brief duidelijk dat híj het bij het verkeerde eind had en zij de beste keuze ooit heeft gemaakt.

Het kostte de Amerikaanse meer dan een jaar om de brief te schrijven. Dat ze de brief zou schrijven stond al vast, al voordat haar dochter Emersyn Faith was geboren. “Ik wist hoe belangrijk het schrijven van deze brief zou zijn”, vertelt ze aan ABC News.

Pushen

Samen met de inmiddels 15 maanden oude Emmy stuurde Courtney de brief naar de dokter die had aangeraden om het meisje nooit geboren te laten worden. Zelfs nadat de moeder weigerde, had ze het gevoel dat ze toch steeds in de richting van abortus werd gepusht.

Zwangerschap afbreken

“Dear Doctor”, begint Courtney de brief. “Ik kwam bij je in de moeilijkste periode van mijn leven. Ik was bang, op van de zenuwen en compleet wanhopig. Ik wist nog niet precies wat er met mijn baby aan de hand was en juist dát had ik nodig van jou. Maar in plaats van steun en aanmoediging suggereerde jij dat ik mijn zwangerschap moest afbreken. Ik vertelde jou de naam die we hadden bedacht. Jij vroeg of we wel doorhadden hoe laag de kwaliteit van ons leven zou zijn met een kind dat het syndroom van Down heeft. Je adviseerde ons om onze beslissing te heroverwegen.”

De wereld veranderen

Courtney vertelt in de brief dat de arts het bij het verkeerde eind had. Haar dochter is perfect. “Ik ben verdrietig dat jij nooit de eer zult krijgen om mijn dochter Emersyn te leren kennen. Want, weet je, Emersyn heeft niet alleen onze levens verrijkt, maar ze raakt de harten van duizenden mensen. Ze geeft ons een doel en een vreugde die onmogelijk in woorden uit te drukken zijn. Ze heeft ons een grotere glimlach gegeven, meer lol en de liefste kusjes die we ooit hebben gehad.”

Aan ABC News vertelt de moeder “Emmy is het bewijs dat kinderen met een handicap de wereld kunnen veranderen. Ze doet het zelfs op dit moment.”

Facebook

De brief aan de arts werd ook op Facebook gezet, samen met een prachtige foto van dochter Emmy. Het bericht is inmiddels al meer dan 14.000 keer gedeeld.

Bron: ABC News

Reageer op artikel:
Moeder schrijft dokter brief die abortus aanraadde
Sluiten