Redactie
Redactie Mama nieuws 7 jun 2018

Moeder van drieling showt buik: “De weerspiegeling van drie wondertjes”

Striae, zwangerschapskilo's, een permanent buikje, litteken van de keizersnede: omarm het. Dat is tenminste wat mamablogger Desiree Fortin doet, en álle moeders aanraadt. En dit doet ze met een prachtfoto van haar buik.

Op de foto ligt Desiree met haar drieling op een kleed, en showt ze trots de sporen die haar zwangerschap heeft achtergelaten.

PCOS

Zwanger worden verliep stroef voor Desiree en haar man. De mama kampte onder meer met het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS). Dit houdt in dat in haar eierstokken cystes groeiden, waardoor er geen eicellen groeiden en ze dus ook geen eisprong had. Het kostte drie lange, pijnlijke jaren voordat het stel ein-de-lijk vader en moeder werd, dankzij ivf. Van een drieling nog wel!

Lichamelijk en emotioneel uitgeput

“Onvruchtbaarheid heeft me zo veel verdriet opgeleverd”, schrijft Desiree over die pittige periode. “Na de zoveelste negatieve zwangerschapstest lag ik met een leeg gevoel op de vloer van de badkamer. Prikken, blauwe plekken, ontelbare medicijnen: ik moest het allemaal ondergaan. Dát is nu eenmaal wat je te wachten staat als je een vruchtbaarheidsbehandeling wilt. Het is duur en zó uitputtend, lichamelijk, mentaal én emotioneel gezien.”

Betekenisvolle striae

Juist door die verdrietige rollercoaster, is Desiree nu extra trots op haar lichaam na de zwangerschap. Ze ziet zoveel schoonheid als ze in de spiegel kijkt, schrijft ze.  “Die sporen van mijn zwangerschap draag ik voor altijd met me mee. Ze hebben een onvoorstelbare betekenis voor me. Want ja, ik heb nu een blijvend buikje en veel striae, maar daar verlangde ik juist naar! Ze weerspiegelen namelijk de verandering in mijn lichaam die ik nooit had verwacht, maar waar ik toch zo op hoopte. Ze herinneren me aan de vreselijke pijn en rouw door mijn onvruchtbaarheid. Maar ze zijn ook het bewijs van mijn kracht en moed. (…) Ze zijn pure schoonheid, en weerspiegelen mijn wondertjes.” 

Sterke vrouwen

Desiree hoopt dat ze vrouwen inspireert om hun lichaam na de zwangerschap te omarmen. “Een lichaam doorstaat zo veel bij het baren van een mens. (…) Achter ieder litteken en striae zit een prachtig verhaal van een sterke vrouw, die leven op de wereld heeft gezet. En dat is iets om ontzettend trots op te zijn.”

Hear, hear! 

Bron en beeld: babycenter.com

Reageer op artikel:
Moeder van drieling showt buik: “De weerspiegeling van drie wondertjes”
Sluiten