Marleen Staal
Marleen Staal Mama 8 mei 2019

Waarom je Moederdag ook zou moeten vieren als je zwanger bent

Ook al ben je officieel misschien nog geen moeder, als je je kindje al een tijdje in je buik meedraagt voel je je dat wel. Des te meer reden om Moederdag te vieren als je zwanger bent. Het leven draait over een tijdje vooral om de baby, dus deze ene dag mag jij in het middelpunt staan.

We kunnen nog veel meer redenen bedenken waarom je voor je allereerste Moederdag echt niet hoeft te wachten tot de baby is geboren.

Moeder dat ben je al?

Je baby zit feitelijk gezien nog in je buik, maar eigenlijk ben je al moeder. Je voelt een band met je kleintje, je hebt hem of haar al kunnen zien op de echo en je praat er waarschijnlijk al uren tegen. Tel daar de talloze schopjes bij op en de hoeveelheid babyspulletjes die je wellicht al hebt ingeslagen en je kan er niet omheen: je bent al moeder. Je moet alleen nog wachten tot de baby er daadwerkelijk is.

Een cadeautje voor je zwangerschap

Zwanger zijn is niet altijd makkelijk. De hoeveelheid zwangerschapskwaaltjes, van ochtendmisselijkheid tot dikke enkels, zijn niet mis. Dus op Moederdag verdien jij het om in het zonnetje gezet te worden. Al is het maar omdat je de zwangerschap zo dapper doorstaat.

Op zoek naar een leuk cadeautje voor die allereerste Moederdag? Met deze cadeaus maak je jezelf of een andere moeder heel blij. 

Je partner verwent je graag

Als je zelf al overtuigd bent dat je Moederdag stiekem graag wilt vieren, laat het dan ook even weten aan je lief. Zeker als hij of zij je graag verwent gedurende de zwangerschap, kan Moederdag natuurlijk ook niet uitblijven. Een paar subtiele hints hier en daar en je partner weet precies hoe hij of zij jou in de watten kan leggen. En alle dingen die hij voor je doet, kun je gezellig samen doen. Samen ontbijt op bed eten en iets leuks doen om deze dag te vieren.

Familiefeest

Waarschijnlijk heeft iedereen in de familie ontzettend zin in de komst van de baby. Jouw moeder en/of oma staan waarschijnlijk te trappelen. Extra mooi om met de belangrijkste moederfiguren in je leven bij deze dag stil te staan. Organiseer een high tea of ga lekker ergens samen een hapje eten, Het moederschap mag gevierd worden.

Feestje voor jezelf

Je bent al maanden ontzettend gezond bezig en zorgt elke dag voor jou en je kindje. Dan is een feestje op zijn tijd een prima uitlaatklep. Moederdag is geen beter moment om flink uit te pakken. Een feestje helpt je tegelijkertijd ook om niet aan de bevalling of de laatste loodjes te denken.

Kleine geluksmomentjes

Wil je Moederdag niet groots vieren? Een kaartje of een extra dikke knuffel van je lief is ook al mooi op deze dag. Het zijn immers de kleine gebaren waardoor jij je belangrijk en geliefd voelt. Of het nu Moederdag is of niet.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Waarom je Moederdag ook zou moeten vieren als je zwanger bent
Sluiten