Sherita Jager
Sherita Jager | LinkedIn Baby 1 apr 2019

Moedermelk uit papa’s borst? Het kan in Japan

Het is de droom van vele borstvoedingsgevende mama’s: het voeden even overlaten aan manlief. Helaas zijn de tepels van mannen zover wij weten redelijk nutteloos, en moeten moeders het toch echt zelf doen. Maar gelukkig is de wereld vol met geweldige uitvinders, die hun hoofd breken over dezelfde dingen als wij.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Smart Mama (@thesmartmamas) el

Plastic draagbare borsten

Wij hebben onze twijfels: het ziet er nogal plasticachtig uit en lijkt niet op de zachte warme borsten van mama. Maar misschien is het het proberen waard? Het Japanse bedrijf Dentsu ontwikkelde dit apparaat zodat vaders ook kunnen helpen met het borstvoeden. “We willen de last van de moeders verminderen en de tijd die Japanse baby’s slapen verhogen (de hoeveelheid tijd die baby’s in Japans slapen is korter in vergelijking met de rest van de wereld – red.). Dit willen we doen door de vaders in staat te stellen borstvoeding te geven met het draagbare apparaat Fathers Nursing Assistent.”

Een tank en een systeem

De Fathers Nursing Assistent heeft een borstvoedingstank aan de ene kant, en een borstvoedingssysteem aan de andere kant. Het apparaat herkent de hoeveelheid melk dat wordt gedronken en houdt de slaaptijd van het kind bij. Deze informatie wordt doorgegeven via een app zodat je goed inzicht krijgt in de gegevens van jouw slapende baby. “Op advies van kinderartsen, die zeggen dat baby’s de neiging hebben om de borst met hun handen aan te raken tijdens het voeden, en dat de zachtheid hen lijkt te kalmeren, is het product gevormd om op de borsten van een vrouw te lijken. Daarnaast zorgt het design ervoor dat de vaders hun kind met twee handen vast kunnen houden, wat ervoor zorgt dat de baby rustig in de armen van de vader in slaap kan, en er meer huid-op-huid-contact is.”

Wij twijfelen nog bij het zien van deze glimmende witte borsten, maar wellicht is het een superoplossing!

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Tina (@t_rat_max) el

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Moedermelk uit papa’s borst? Het kan in Japan
Sluiten