Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Moedermelk online verkopen: "Ik weet dat bodybuilders hier gek op zijn"

Je overschot aan moedermelk zomaar 'weggooien', is natuurlijk zonde. Je kunt het bijvoorbeeld ook invriezen! Maar wat deze Australische mama ermee doet, is wel opmerkelijk te noemen: ze verkoopt het online, onder meer aan bodybuilders.

Yep, je leest het goed. Gevalletje 'my milkshake brings all the boys in the yard'.

Moedermelk om van te groeien

De moeder biedt haar moedermelk anoniem aan op de site Craigslist, in zakjes van 250 mililiter voor 20 dollar per stuk. “Ik weet dat bodybuilders hier gek op zijn, omdat je er (op de natuurlijke manier, red.) snel van groeit”, schrijft ze bij de advertentie. “Wil je er iets anders mee doen? Aan jou de keus.” Ook voegt ze nog wat details over zichzelf toe. “Mocht je het willen weten: ik zie er goed uit, ben eind twintig en heb grote borsten.” 

'Atleten betalen 220 dollar per liter moedermelk'

Oké, ben je een beetje bekomen van de bizarheid? Dan hebben we nog meer nieuws voor je: zo bizar is het online – en illegaal – aanbieden van moedermelk niet meer, schrijven verschillende media zoals Daily Mail, VICE en The Mirror. Sterker nog: bodybuilders, atleten, kankerpatienten en fetisjisten zouden er om staan te springen. Sommige atleten zouden er zelfs 220 dollar per liter voor neertellen, 'en meer als de vrouw gezond eet en regelmatig sport', vertelt een moedermelkdonor aan Daily Mail Australia.

Moedermelkbank in Nederland

In Nederland is moedermelk online verkopen verboden vanwege de Warenwet: een product mag de gezondheid en veiligheid van consumenten niet in gevaar brengen. Wél kun je je melk doneren aan de Moedermelkbank, die het vervolgens aan moeders geeft die onvoldoende melkproductie hebben of wiens moedermelk niet gedronken kan worden. De Moedermelkbank checkt de donoren en hun moedermelk altijd grondig op mogelijke ziekten. En tsja, online en anoniem weet je natuurlijk maar nooit wat je in huis haalt…

Heb jij overtollige melkproductie? En is jou ooit het idee besprongen om het for good cause zelf te verkopen?

Ook interessant: Moeder bakt pannenkoeken van haar overtollige moedermelk

Bron: Daily Mail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moedermelk online verkopen: "Ik weet dat bodybuilders hier gek op zijn"
Sluiten