Redactie
Redactie Mama 18 jan 2020

14 mom hacks die je wil weten als moeder wordt óf bent

Er zijn van die dingen, die moet je gewoon weten als je moeder wordt of al bent. Dingen waar je niet meer zonder kan, als je ze eenmaal kent. Zoals deze mom hacks: handige en vooral heel erg slimme oplossingen van moeders die zochten naar een oplossing voor een bepaald probleem en deze geniale hacks bedachten.

Moederschap vraagt om efficiëntie en inventiviteit. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat moeten alle bedenkers van deze mom hacks ook gedacht hebben. En wij zijn ze dankbaar.

 Mom hacks die je écht wil weten

Sla ze op, want heb je eenmaal kids, dan zul je deze mom hacks waarschijnlijk regelmatig zelf toepassen.

1. Speelgoed schoonmaken

Ligt de mand met Duplo blokjes vol met besmeurde blokken met pindakaas, banaan en ander plakkerig voedsel van vieze kinderhandjes? Stop alles in een waszak, dichtgeknoopt onderlaken of kussenhoes en stop het geheel in de wasmachine op een kort programma op 30 graden zonder centrifugeren. Leg de blokjes na afloop te drogen op een dekbedovertrek of grote handdoek en klaar ben je! Hetzelfde geldt voor de ballen uit een ballenbak of ander klein speelgoed dat veilig in de wasmachine kan.

2. WC-rol redden

Vinden jouw kids het ook geweldig om na een wc-bezoek de rol bijna in z’n geheel afgerold te hebben? Of pakken ze standaard te veel doekjes, omdat de rol blijft afrollen? Knijp ‘m dan een beetje plat voordat je de rol op de houder bevestigt, zo rolt de rol minder makkelijk uit.

3. Monster spray

Verjaag alle spoken en monsters uit de kamer van je kind met de speciale tovermonsterspray: verwijder de labels van een oude spuitbus, plak er gezellige monsterstickers op, doe er water in en verjaag daarmee alle monsters uit de slaapkamer wanneer je kindje bang is. Baad het niet, dan schaadt het niet.

4. Nagels knippen

Is nagels knippen het allerergste ooit wat je aan kan doen bij je kind, volgens hem of haar? Wacht dan tot de kleine slaapt en knip dan voorzichtig alle nageltjes.

5. Slabbetjes opberger

Liggen de slabbetjes van je baby, net als luiers en billendoekjes, altijd verspreid door het hele huis? Vanaf nu niet meer! Hang een haakje aan de achterkant van de kinderstoel en hang daar alle slabbetjes aan op. Geniaal.

6. Links en rechts

Kan je kindje zelf zijn schoenen aantrekken, maar loopt hij er soms bij met zogenaamde ‘bananenvoeten’? Oftewel: linkervoet in de rechterschoen of andersom. Probeer dan deze hack eens: knip een grote sticker doormidden en plak de linkerkant in de linkerschoen en de rechterkant in de rechterschoen. Zo vergist je mini zich nooit meer!

7. Spontaan naar het strand

Het is een prachtige dag en jullie gaan spontaan naar het strand, maar je hebt geen tentje, zwembadje of to-go box voor je baby? Neem dan een onderlaken mee en leg deze verkeerd om op het zand. Trek de hoeken omhoog en zet die vast met tassen. Een parasol in het zand en klaar is je zelfgecreëerde babybox.

8. Douchekapje

Vindt je kind haren wassen net zo verschrikkelijk als nagels knippen? Gebruik dan dit geniale douchekapje tijdens het wassen.

9. Haarelastiekjes voor nieuwsgierige dreumesen

Als kastjes niet veilig zijn voor je dreumes zit er maar een ding op: afsluiten. Met een haarelastiekje om beide deurknopjes, krijg je kindje niets meer open.

10. Nooit meer knoeien met ijs

Nog zo’n geweldige hack van een slimme moeder: schuif een cupcake papiertje vanaf de onderkant om een ijsstokje, zodat je kindje niet meer kan knoeien met zijn waterijsje. Druppels vallen in het papieren bakje.

11. Verklein je bad

Verklein je grote bad door er zo’n ouderwetse plastic wasmand met openingen in te zetten en zet daar je mini in met wat speelgoed. Dit is een stuk veiliger dan het grote, glibberige bad. Blijf er natuurlijk wel altijd bij.

12. Tape op het slot

Breng tape aan op de buitenkant van het slot van de deur, zodat je kindje zichzelf niet op kan sluiten. Vooral handig bij de wc- of badkamerdeur.

13. De tuin in

Wil je even rustig in de tuin kunnen werken of zitten, zonder dat je kleintje alle kanten op gaat? Zet dan het logeerbedje buiten, je kindje en speelgoed erin en spreid een onderlaken over de bovenkant van het bedje. Zo is je mini beschermd tegen de zon en insecten en blijft hij veilig op een plek spelen.

14. Speentje mét

Krijgt je kleintje last van doorkomende tandjes, maak dan deze hack klaar. Doe wat water in een ijsblokjesmaker en stop een speentje erin. Eenmaal bevroren heb je een kant-en-klaar koelelement voor je kindje bij doorkomende tanden. Let wel even op dat het ijs niet meer plakt voordat je het aan je baby geeft.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Motherhood sprouting

Reageer op artikel:
14 mom hacks die je wil weten als moeder wordt óf bent
Sluiten