Redactie
Redactie Nieuws & Zo 7 jun 2018

Mooi! Wensmoeder helpt bij geboorte baby

De Canadese fotografe Kim Brooks maakt al jaren geboortefoto's. Met haar nieuwe fotoserie, waar een wensmoeder helpt bij de bevalling van de draagmoeder, wil ze de aandacht trekken voor draagmoederschap.

“Het is heel bijzonder om getuige te zijn van zo’n bevalling. Een draagmoeder geeft een andere vrouw de kans om moeder te worden en dat is werkelijk een prachtig geschenk”, vertelt Kim. 

Zoektocht
Heather en Craig Dunbar trouwden in 2006. Omdat Craig nierfalen had, konden ze niet meteen een gezin stichten. Toen Craig in 2014 een niertransplantatie kreeg, wilden ze het toch proberen. Maar na vijf mislukte IVF pogingen besloten ze te gaan voor een draagmoeder. Het zoeken van een draagmoeder bleek ook niet zo voorspoedig te gaan. “We kwamen er al snel achter dat er meer vraag dan aanbod was”, zegt Heather. 

Draagmoeder
Christine Cook, zwangerschapscoach, hoorde via een collega over de kinderwens van Heather en Craig. Ze wilde al jaren draagmoeder worden en na het horen van hun ontroerende verhaal, wist ze zeker dat ze draagmoeder voor hun wilde zijn. 

Dankbaar
Heather en Craig waren aanwezig bij de bevalling. Voor Christine was dat het meest dankbare moment in haar leven. “Het was zo mooi om het kindje in de armen van de ‘moeder’ geboren te laten worden. 

Bron: Huffington Post 

Reageer op artikel:
Mooi! Wensmoeder helpt bij geboorte baby
Sluiten