5x dit zijn de mooiste voorleesboeken over kerst

Sinterklaas is nog niet uitgezwaaid of we kunnen ons alweer voor gaan bereiden op de kerstdagen. De kinderen vliegen van het ene feest naar het andere, en dat is soms best intens. Met deze mooie voorleesboeken over kerst bereid je ze alvast voor en komen ze langzaam in de kerstsfeer.

Deze drukke decembermaand betekent: veel indrukken, suiker en laat naar bed. Reden te meer om een keertje extra voor te lezen en er een fijn rustmomentje van te maken. Dat lukt zeker met deze mooie boeken.

De vijf mooiste voorleesboeken over kerst

Op zoek naar een leuk voorleesboek, maar zie je tussen de (kerst)bomen het bos niet meer? Wij helpen je!

1. Het boompje

Een klassieker die altijd mooi blijft. Het boompje van Loek Koopmans is een ontroerend kerstverhaal gebaseerd op een gedicht van Friedrich Rückert. Het kleine boompje in het bos voelt zich niet mooi en ongelukkig. Hij wenst mooiere blaadjes in plaats van zijn naaldjes. Maar dat loopt niet helemaal zoals hij had gedacht. Een prachtig voorleesboek voor oudere peuters en kleuters.

2. Kerstmis

Bij Kerst hoort natuurlijk ook het kerstverhaal. Dit mooie boek van Dick Bruna vertelt het eeuwenoude verhaal uit de bijbel op een eenvoudige manier. Aangevuld met prachtige illustraties in de voor Bruna kenmerkende tekenstijl. Een uniek boek dat eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast.

3. Kerstfeest met Kikker

Eentje voor de allerkleinsten, Kikker staat altijd garant voor leesplezier. In dit boek maakt Kikker zich klaar voor het kerstfeest met zijn vrienden. Een vlot geschreven boek met mooie eenvoudige illustraties. Ook verkrijgbaar als kartonboek zodat kleine kinderen zelf kunnen bladeren.

4. De kerstboom van Lotje

Een voorleesboek met de kerstgedachte: gezelligheid is belangrijker dan cadeautjes krijgen. Dat is voor kinderen altijd goed om te leren toch? In dit boek is Lotje de heks nog druk bezig met voorbereidingen voor kerst, maar steeds wordt ze gestoord door andere heksen en dieren. Uiteindelijk wordt het toch heel gezellig. Een sfeervol prentenboek voor peuters en kleuters.

5. Kolletje & Dirk O, dennenboom

Wie de verhalen van Kolletje kent weet dat ze altijd grappig zijn. Het meisje met haar rood-witte toversokken beleeft de leukste avonturen. Dit boek met korte kerstverhaaltjes is perfect om voor te lezen voor het slapen gaan. De vrolijke illustraties maken het helemaal af.

Lees ook:

Reageer op artikel:
5x dit zijn de mooiste voorleesboeken over kerst
Sluiten