Waarom muziek luisteren tijdens de zwangerschap fijn is voor je baby

Grote kans dat je regelmatig muziek luistert en blijf dat ook vooral doen. Sterker nog: nu je zwanger bent, moet je misschien zelfs wel wat vaker nummers draaien. Waarom? Omdat je baby het hartstikke fijn vindt.

We vertellen waarom.

Muziek tijdens zwangerschap

Terwijl je kindje nog in je buik zit kan hij wel al horen. Eerst is dat alleen de hartslag van jouzelf, maar later ook stemmen en andere geluiden zoals muziek. Dat je kindje dus iets meekrijgt van de nummers die jij opzet, is dus logisch.

Maar wat vinden baby’s er dan van? Uit onderzoek is gebleken dat kindjes in de buik het prettig vinden om naar vloeiende melodieën en hogere tonen te luisteren. Er is gebleken dat foetussen reageren op rustige muziek door met hun ogen te knipperen. Ook blijkt dat de hartslag van de baby verschilt per muzieksoort. Vandaar dat bekend is dat rustige muziek vaak heilzaam werkt.

Herkenning

Mocht je een favoriete nummer hebben en maar al te graag willen dat je kind ‘m ook te gek vindt, luister dat nummer dan ook vaak tijdens je zwangerschap. Er is gebleken uit onderzoek dat baby’s muziek kunnen herkennen die ze in de buik hebben gehoord. En die herkenning zorgt ervoor dat kinderen tot rust komen. Ze gaan immers weer even terug naar de tijd dat ze veilig in je buik zaten.

Zingen

Of je nou een gouden keeltje hebt of niet… Baby’s vinden het gezang van hun moeder heerlijk om naar te luisteren. De geluidstrillingen van de stembanden gaan namelijk door naar de baby. Die trillingen voelt je kindje en ervaart hij als een soort massage. Overigens werkt zingen over het algemeen ontspannen voor jezelf en dat zal je kindje dan ook zeker voelen.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Waarom muziek luisteren tijdens de zwangerschap fijn is voor je baby
Sluiten