Redactie
Redactie Zwanger 6 juni 2018

Nesteldrang: alles moet schoon!

Zo rond de dertigste week van je zwangerschap slaat het virus toe. De stofzuiger is niet meer veilig en de poetsdoek maakt overuren. Het hele huis moet schoon van onder tot boven. De keukenkastjes gaan leeg en op de zolder is geen stof meer te bekennen. Typisch gevalletje nesteldrang.

Waar komt die schoonmaakwoede ineens vandaan? Een paar weken terug liep je zuchtend de keuken te dweilen en nu zie je het als een persoonlijke missie om alles spik en span te krijgen. Dit opruimgevoel zit er door de natuur ingebakken. Je ‘nest’ moet schoon en helemaal klaar zijn voor als de baby komt. Dan kun je zonder zorgen bevallen, zonder dat je aan het vieze doucheputje denkt

Kwijlen bij opbergboxen

Nesteldrang doet zich op veel fronten voor. Het is niet alleen de schoonmaakwoede die je heel het huis uit laat likken. Je verplaatst tien keer de wieg en de sokjes en rompertjes rangschik je tot vervelens toe. Je kwijlt bij de catalogus voor opbergboxen in alle soorten en maten. En daar blijft het niet bij. Je partner moet er ook aan geloven. Die trapleuning moet nu toch echt opgehangen worden en de deuren kunnen nog wel een likje verf gebruiken. Als hij niet uit kijkt moet er een heel kamertje extra aan het huis gebouwd worden.

Use it!

Je partner zal niet blij zijn met je verbouw-enthousiasme en je wordt misschien zelf ook wel moe van je poetswoede. Maar je kunt je nesteldrang maar het beste ten volle benutten, vooral nu je helemaal in de mood bent. Ruim die zolder eens goed op en gooi al de spullen die allang de deur uit moesten eens echt weg. Sop de keuken en lik die kastjes uit, waarschijnlijk doe je dit alleen als je zwanger bent, dus ga er voor!

Zet die man aan het werk

Nu je de natuur achter je hebt staan, kan je man je verzoeken bijna niet weigeren. Pak die kluslijst daarom te voorschijn en zet die vent van je aan het werk. Laat hem die planken ophangen die je al tijden graag in je kast wilde hebben. Zet hem met een kwast in de hand voor het tuinhuisje dat al jaren een lik verf nodig heeft. En je wilt nu eindelijk wel eens een lamp in die gang. Nesteldrang is eigenlijk zo gek nog niet!

Reageer op artikel:
Nesteldrang: alles moet schoon!
Sluiten