Redactie
Redactie Mama 4 feb 2019

Ode aan de moeder: 8 dingen die alleen new moms kunnen

Wist jij dat je als new mom hele speciale krachten bezit? Jij kunt namelijk dingen die niemand kan. Papa niet, maar ook vrouwen zonder kinderen niet. Je kon het zelf ook niet toen je nog geen baby had. Maar nu… Power to the new mums!

Jezelf klaarmaken voor de dag in tien minuten
De ochtenden zijn een ratrace met je baby. Je wist niet dat het mogelijk was, maar jij kunt jezelf tegenwoordig in tien minuten klaarmaken. Meer tijd ís er gewoon niet met die kersverse baby in huis. Douchen: twee minuten, aankleden: twee minuten, opmaken: twee minuten, alle spullen verzamelen: twee minuten, ontbijten: twee minuten. En dan begint je baby alweer te huilen voor aandacht…

Van tien meter afstand ruiken of je kind gepoept heeft
Je hebt een soort poepsensor ontwikkeld na een paar maanden. Je bedenkt wanneer je kroost voor het laatst gepoept heeft, observeert ‘m een beetje, steekt je neus in de lucht en ja hoor: (p)oops, he did it again.

Op werk presteren met twee uur slaap achter je kiezen
Vroeger kreunde en zeurde je de hele dag door over je gebrek aan slaap na een slechte nacht. Al je collega’s moesten en zouden weten hoe brak je wel niet was. Nu neem je een koffie en presenteer je even de nieuwe jaarplannen voor de directie. Je moet wel, dus je doet het. Je baby heeft er tenslotte schijt aan of je die dag een belangrijke meeting hebt.

Als new mom gaan de dingen soms net even anders dan je had verwacht. Deze tips gaan je daarbij helpen.

Een maaltijd koken terwijl je een luier verschoont en je baby ondertussen de fles geeft
’s Avonds is het spitsuur! Je vriend is nog niet thuis en jij zorgt voor het avondeten van jullie en je baby. Dus voor je het weet sta je in een pan te roeren met je rechterhand en ben je met je linkerhand je baby in zijn wippertje aan het voeden. Oh en heeft-ie nou gepoept? Die luier fiks je ook even tussendoor.

Aan een baby’s huiltje horen wat er aan de hand is
In het begin moet je je baby nog leren kennen, maar op een gegeven moment voel je gewoon aan wanneer je baby jengelt, om aandacht vraagt of echt pijn heeft. En je schoonouders maar mopperen dat ze het zo zielig vinden dat je ‘m laat huilen. Hallo, je bent een moeder, je wéét dat er niks aan de hand is.

Een kind voeden met je eigen lichaam
Hoe bijzonder is het dat jij gewoon met je eigen lichaam je baby komende maanden van eten kunt voorzien? Hoe bedoel je special mom-power?!

Jezelf compleet wegcijferen voor een ander
Voordat ik een kind kreeg was er geen haar op m’n hoofd die eraan dacht om alles alleen maar in dienst voor een ander te doen. Hallo, ik leef zelf ook nog! Zodra er een baby op je borst ligt, doe je het gewoon. Je cijfert jezelf compleet weg voor hem of haar.

Een vieze luier verschonen in twee minuten
Je moet op tijd zijn op je werk of op een belangrijke afspraak, maar kak (letterlijk): je baby heeft gepoept. Inmiddels ben jij een pro in luiers verschonen en dus sta je na 2 minuten weer beneden met een blije baby in een verse luier. Doe jij gewoon.

Door: Karin Broeren

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ode aan de moeder: 8 dingen die alleen new moms kunnen
Sluiten