Gina Koninkx
Gina Koninkx Newborn 19 mrt 2021

Dit is wat je kunt verwachten de eerste dagen thuis met je newborn

Ben jij thuis bevallen of worden jullie ontslagen uit het ziekenhuis? Dan gaat het ‘echte’ leven met jullie newborn nu beginnen. Je hebt ongetwijfeld al veel verhalen gehoord over de kraamtijd van anderen maar je er écht op voorbereiden blijft moeilijk. Dit is zo ongeveer wat je kunt verwachten.

De eerste dagen met je newborn

Het is niet alleen maar knuffelen met je newborn de eerste dagen, het is ook struggelen met borstvoeding geven, héél veel slaap inhalen en felicitaties beantwoorden. Pfff. Wat nog meer?

1. Je krijgt helemaal niks gedaan

Je mag al blij zijn als je jezelf krijgt aangekleed, enkel bezoek kunt ontvangen, bij kunt slapen of je haar weer een keer kan wassen. Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Het eerste rondje buiten komt vanzelf, je partner kan van alles doen en dan heb je ook nog de kraamhulp. De eerste dagen krijg je nou eenmaal niet zo veel gedaan maar geef je daar helemaal aan over.

2. Je leeft op een roze wolk

Jij en je partner leven deze eerste dagen op een roze wolk en dat terwijl de felicitaties met jullie zoon of dochter maar binnen blijven stromen. Het naambord staat de tuin, jullie ontvangen tientallen kaartjes en eten vrijwel dagelijks beschuit met muisjes. Genieten van deze periode op de roze wolk en kijk vooral heel verliefd naar je kleintje.

3. Hechten met je baby

Deze eerste dagen staan ook in het teken van de hechting met je baby. Samen rondwandelen, op de borst leggen, borstvoeding geven, en nog veel meer. Dat zijn allemaal dingen die bijdragen aan de hechting tussen jullie (en ook tussen je partner en de baby).

4. Aansterken

Woman, je hebt net een kind op de wereld gezet. Negen maanden op, negen maanden af. Maar dat begint dus per direct. Je bent ongetwijfeld uitgeput van de bevalling en je hebt tijd nodig om te herstellen (jup – ook down under want die eerste keer voor nummertje 2 naar de wc valt echt niet mee).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is wat je kunt verwachten de eerste dagen thuis met je newborn
Sluiten