Merel Schut
Merel Schut Mama 16 nov 2019

Hoe dit kinderboek van Marie Kondo je kleintje helpt met opruimen

Je kent Marie Kondo vast als dé opruimexpert. Ze helpt ouders en kinderen nu ook met het waarderen van speelgoed en het opruimen van een rommelige kinderkamer. Met het kinderboek ‘Kiki & Jax, opgeruimd staat netjes’ wil de Japanse bestsellerauteur kinderen leren koesteren wat ze al hebben.

Opruimen met Marie Kondo

De Japanse Marie Kondo werd beroemd met haar methode voor opruimen. Zo werkt haar bekende methode: mensen moeten hun spullen even vasthouden om te voelen of het een geluksgevoel oproept (does it spark joy?). Zo niet, dan is het de bedoeling om het item te bedanken en weg te doen.

Ze schreef twee succesvolle boeken en werd nog bekender met een Netflix-serie. In de serie hielp ze mensen om overvolle kledingkasten op te ruimen en huishoudens te ordenen. ‘Mariekondo-en’ is inmiddels een werkwoord geworden.

Met de feestdagen voor de deur kunnen ouders weer rekenen op bergen nieuw speelgoed. Een perfect moment voor het uitbrengen van dit kinderboekje, moet Marie Kondo hebben gedacht.

Kiki en haar rommelige kamer

Het boekje gaat over eekhoorn Kiki. Ze verzamelt graag spullen en heeft een rommelige kamer. Hierdoor is er weinig ruimte om te spelen met uil Jax. Hij is haar vriend, die juist gek is op opruimen en netheid. Uiteindelijk kan Kiki tussen alle rommel haar bal niet meer vinden.

Kiki en Jax leren kleine lezers hoe ze kunnen bepalen welke spullen ze willen houden en van welk speelgoed afscheid genomen kan worden. Op die manier is het boekje een confrontatie met de monsters onder het bed; alle spullen die daar doorgaans liggen.

Aan Romper vertelt Marie Kondo dat het in haar thuisland gebruikelijk is om tijdens Kerstmis maar één cadeau te geven. ”Het is prachtig om zoveel cadeaus te krijgen en geven maar ik vind het ook belangrijk om je kinderen te leren dat ze koesteren wat ze al hebben.”

Het boekje is voor 3- tot 7-jarigen en kost € 12,50. Een perfect cadeautje voor Sinterklaas of Kerstmis dus!

Introducing “Kiki & Jax,” my upcoming children’s picture book co-written and illustrated by @salinayoon. It’s a timeless story about friendship, and I hope that the characters of Kiki and Jax will inspire children and families to tidy and embrace joy! The book launches on November 5, but you can preorder it wherever books are sold – and on konmari.com – starting today. For more details, visit the link in my profile!

34k Likes, 703 Comments – Marie Kondo (@mariekondo) on Instagram: “Introducing “Kiki & Jax,” my upcoming children’s picture book co-written and illustrated by…”

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe dit kinderboek van Marie Kondo je kleintje helpt met opruimen
Sluiten