Redactie
Redactie Algemeen 10 jan 2019

De nieuwe Netflix-serie met opruimgoeroe Marie Kondo

Ook gek van Marie Kondo’s internationale bestseller The Life-Changing Magic of Tidying Up? Goed nieuws voor de fans, want Marie Kondo is nu ook te zien op Netflix met Tidying Up With Marie Kondo. Een echte must voor de sloddervossen en opruimfreaks!

Een huishouden met twee kinderen

De eerste aflevering in Kondo’s nieuwe serie heet “Tidying with Toddlers” en richt zich op Rachel en Kevin, een stel met twee jonge kinderen. Zo op het eerste gezicht lijkt het een doorsnee stel, maar eigenlijk hebben ze een frustraties vanwege de rommel en chaos in het huis. Vader Kevin werkt veel en is heel precies, mama Rachel werkt minder maar is een echte sloddervos. De eerste waarheid die we tijdens de eerste aflevering te horen krijgen van Kondo, is: “Als je jonge kinderen hebt, is het een strijd om een opgeruimd huishouden te onderhouden.” Kondo geeft gniffelend toe dat het bij haar ook heus wel eens een rotzooi is. Of het waar is of niet, het laat wel meteen zien dat Kondo toegankelijk en oprecht is.

Speelgoed opruimen: zo zorg jij dat je kind niet teveel (ongebruikt) speelgoed heeft

Mindfulness, minimaliseren, zelfacceptatie en meer

De opruimgoeroe gaat eigenlijk veel verder dan opruimen. Met liefde en vrolijkheid ruimt ze op, maar het gaat dieper. Een stukje mindfulness, minimaliseren, een stukje zelfacceptatie, een stukje in het nu leven, en een stukje organisatie. Logisch eigenlijk dat het méér is dan opruimen, want er zijn al  genoeg boeken geschreven over het hebben van een opgeruimd huishouden, maar het was het boek van Marie Kondo dat een wereldwijde bestseller werd. “Ik wil gewoon dat alles wat eenvoudiger is, en dat is niet zo gestrest hoeft te zijn, maar ik weet niet hoe ik het moet doen”, zegt moeder Rachel op een gegeven moment. “Ik wil waarderen wat ik heb in plaats van dat ik meer dingen nodig heb.” Daar weer Kondo wel raad mee.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Marie Kondo (@mariekondo) el

Koesteren wat je hebt

Volgens Kondo is het uiteindelijke doel van opruimen om echt te koesteren wat je hebt, zodat je geluk voor je gezin kunt bereiken, en dat is precies wat dit koppel nodig heeft. De opruimsessie in de eerste aflevering begint met de kleding. Kondo vraagt het stel om een grote hoarder-stapel te maken: Een stapel van alle kleren die ze hebben. Vooral Rachel schaamt zich en voelt zich schuldig over het hebben van zoveel kleding. Ook de kinderkleding moet eraan geloven. Gelukkig maar, want, ¨Als ik kleren moet uitzoeken van de kinderen, is de ene helft te klein, en de andere helft te groot!¨, vertelt Kevin. Heel herkenbaar.

Minder stress en meer zen

In de loop van de aflevering daalt het stressniveau van Kevin en Rachel zichtbaar. Naarmate hun huis opgeruimder wordt, zie je dat ze meer tijd met elkaar besteden, in plaats van dat ze ruzie maken over de rommel of de was. Ook wij zijn helemaal zen na het zien dan deze aflevering. Volgens Netflix is deze serie hartverwarmend en feel food, en wij zijn het hier helemaal mee eens.

Door: Sherita Jager

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
De nieuwe Netflix-serie met opruimgoeroe Marie Kondo
Sluiten