Marleen Staal
Marleen Staal Gezin 7 jan 2019

Meepraten op het Mamaforum: Wie wordt de nieuwe voogd bij overlijden?

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Je denkt er misschien graag en vaak over na, maar als jij en je partner er niet meer zijn, wie draagt dan de zorg over de kinderen? Nadenken over doemscenario’s wat er gebeurt als je komt te overlijden is niet een gezellig onderwerp, maar kan een hoop leed in de toekomst voorkomen.

Meepraten op het Mamaforum: Als je nog niet wilt stoppen met borstvoeding

De juiste voogd

Daar dacht een moeder op het Mamaforum ook zo over. Al twijfelt ze erg over het besluit wie ze als voogd van haar kinderen zal aanwijzen.

“Wij hebben een dochter van twee jaar en een zoon van 14 weken. Nu wordt er regelmatig gesproken en lees ik dat het goed is om vast te laten leggen wie de voogd wordt, mochten wij als ouders komen te overlijden. Echter vind ik dit enorm lastig, omdat ik zo’n situatie uiteraard niet kan voorstellen.”

De moeder vertelt verder: “Mijn man heeft een broer (met een vrouw en twee kids) die wij een paar keer per jaar zien. Zij gaan anders om zoals ik met mijn kids omga. Het contact tussen mijn man en mijn broer is matig, omdat ze zo verschillen en daarbij wonen ze een dik een uur rijden van ons vandaan. Daarnaast heb ik een broertje en zusje maar die vertrouw ik mijn kids niet toe, om ook echt fulltime voor te zorgen.

Misschien denk ik er te zwaar over maar het zijn wel mijn kindjes, mijn alles. Een keuze om niet zomaar even te maken. Maar hoe maken jullie een besluit wie je zou willen vragen als voogd mocht dit ter sprake komen?”

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama Enzo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: Wie wordt de nieuwe voogd bij overlijden?
Sluiten