Redactie
Redactie Algemeen 11 jun 2018

kleuternieuws

De bikini en het badpak gaan deze zomer hand in hand. De bikini is sexy en het badpak straalt glamour uit, tenminste zolang het goed staat. In het ene badpak zie je eruit als een rollade en in het andere badpak lijk je zo plat als een dubbeltje. Welk motief is gunstig als je een paar kilootjes extra hebt en op welke manier fake je lange benen? En als je zwanger bent, moet je dan in een ‘tent’ zwemmen?

Maatje XXL

De meeste vrouwen hebben geen figuur à la ‘the body’ Heidi Klum. Hier en daar wat accentueren of camoufleren kan dus geen kwaad. Vooral niet als we ons na een lange winter weer op het strand wagen. Ook als het om een badpak gaat, geldt dat horizontale strepen zorgen voor een ‘breder’ effect en dat verticale strepen je slanker maken.
Koop een niet te strak badpak. Je ziet er niet slanker uit, sterker nog, door de knellende bandjes en randjes juist dikker. Zorg er ook voor dat je borsten en billen niet uit je badpak floepen als je een frisbee vangt.

Heupen

Als je brede heupen hebt, vestig hier dan niet de nadruk op. Draag een laag gesneden badpak, zodat je het grootste deel van je heupen bedekt. Ga ook voor een effen, donkere kleur voor de onderkant van je badpak en focus de aandacht op je bovenlijf. Dit doe je door boven voor een kleurtje of patroon te kiezen. Een pareo om je heupen doet ook wonderen als je over het strand slentert.

Kleine borsten

Heb je geen decolleté en baal je hiervan? Creëer het dan met een badpak met een V-hals en beugels die je borsten ondersteunen. Een haltertop lift je borsten ook. Let verder op ruches, strepen en glitters, deze laten je borsten groter lijken.

Grote borsten

Als je juist niet te veel de nadruk wilt leggen op je borsten, ga dan voor een badpak met een hoge halslijn. En kies er één met een ondersteunende, ingewerkte bh. Met een egaal en donker bovenstuk leid je ook de aandacht af van je borsten.

‘Killer legs’

Lange benen creëer je met een hoog uitgesneden badpak. Je benen lijken dan langer omdat de hoge uitsnede de blik omhoog trekt. De illusie van langere benen krijg je door het deel van je heup dat niet bedekt is. Als je brede heupen hebt, is dit niet aan te raden. Je legt het accent dan juist op je heupen en niet op je benen.

Zwanger zwemmen

Tegenwoordig hoef je echt niet meer in een ‘tent’ te zwemmen als je zwanger bent. Er zijn veel leuke, hippe badpakken voor mama’s in spé. Let er op dat je badpak voldoende steun geeft aan je borsten en je buikstreek. Badpakken met een dunne gaasvoering geven die extra steun. Pas ook op dat je badpak niet knelt of drukt, waardoor er aan de buitenkant van alles uitpuilt. Ga niet voor de gewaagde en grote patronen als je hoogzwanger bent. Houd het stijlvol en kies voor de kleinere prints en bijvoorbeeld gekleurde naden.

Reageer op artikel:
kleuternieuws
Sluiten