Kleuterschool stopt brief in broodtrommel kind: “kies voor wat gezonds”

Kleuterschool stopt brief in broodtrommel kind: “kies voor wat gezonds”

Dat gezond eten belangrijk is, begrijpen we allemaal wel. Maar je kind af en toe verwennen met iets ongezonds moet kunnen toch? Deze kleuterschool dacht daar heel anders over. Zij waarschuwde een moeder van één van de kinderen op school: kies alsjeblieft voor een gezondere opties voor op de kleuterschool.

Een Australische mama van acht kinderen vond een waarschuwingsbriefje in het lunchtrommeltje van haar 3-jarige kind.

Gezondere optie

De moeder deelde de waarschuwing op Facebook ."Je kind at vandaag een plak chocoladecake uit de rode categorie. Kies alsjeblieft voor wat gezondere opties voor op de kleuterschool", luidde de waarschuwing. De moeder vindt het briefje belachelijk en benadrukt dat ál haar kinderen gezond zijn.

Hoe durven ze?

Een vriendin adviseerde deze moeder "Doe er morgen twee plakken chocoladecake in en zeg ze dat ze op moeten hoepelen." En zo denken er meer mensen over. "Ik zou enorm pissig zijn als ik dit in het lunchtrommetlje van mijn kind zou vinden", schrijft Hayley. "Leerkrachten zijn er om les te geven, niet om zich druk te maken wat er in de lunchtrommeltjes van de kinderen zit", vindt Raewyn. "Hoe durven ze? Als lunchtrommeltjes nu al zo gecontroleerd worden, zullen kinderen straks misschien een boodschappenlijstje mee naar huis krijgen in plaats van huiswerk!", reageert Linda. 

Kritische noot

Maar er klinken ook kritische geluiden over de moeder die de plak chocoladecake meegaf in de lunchtrommel. "Als je na acht kinderen nog niet geleerd hebt wat wel of niet goed is voor ze om te eten, doe je iets verkeerd", zegt Owen. "Ongezond eten doe je thuis, als je het per se aan je kinderen wilt geven", schrijft Chelsea. 

Hoe zou jij het vinden als je een dergelijk briefje in de lunchtrommel van je kind vond?

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl