Zwanger worden? Deze armband helpt

Zwanger worden? Deze armband helpt

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk dat je weet wanneer je vruchtbaar bent. Er zijn genoeg manieren om daar achter te komen. Maar ooit gedacht dat een armband je daarbij zou kunnen helpen?

Yep, sinds deze week is dat realiteit. 

Ava

Althans, in Engeland. Want daar is de Ava-armband op de markt gebracht, die aan kan geven wanneer een vrouw haar eisprong krijgt. In de dagen vóór de eisprong, ben je vruchtbaar. En als je een kindje wilt, zijn dat dus dé dagen om seks te hebben.

Hogere hartslag vóór eisprong 

Maar hoe kan een armband dan weten wanneer jouw meest vruchtbare dagen zijn? Het is de bedoeling dat je de armband iedere nacht omdoet. De armband monitort negen ieniemienie lichamelijke en hormonale veranderingen die tijdens je menstruele cyclus plaatsvinden. Denk aan je hartslag en lichaamstemperatuur; die stijgen als je lichaam zich klaarmaakt voor een eisprong. Maar vergeet ook ook je ademhaling, hoe lang je slaapt en hoe je beweegt tijdens je slaap niet. 

App vertelt 

Na ieder nachtje tukken met de Ava-armband om, verstuur je de data van de armband naar een speciale app. En op deze app kun je zien of je op diezelfde dag vruchtbaar bent of niet. Met andere woorden: gaan we vandaag van bil om zwanger te raken, of just for fun?

Tip: Bekijk hier het instructiefilmpje van de Ava-armband

Betrouwbaar?

Nou is de grote vraag natuurlijk of de Ava-armband honderd procent betrouwbaar is in het bepalen van de meest vruchtbare dagen. Nee, niet honderd procent. Maar het komt zeker in de buurt. Uit Zwitsers onderzoek onder 41 vrouwen, blijkt dat bij 89 procent de armband inderdaad hun vijf meest vruchtbare dagen per maand kon aangeven.

Kost wel wat

De Ava-armband is overigens geen koopje. Als je zwanger wilt worden met behulp van het functionele sieraad, zul je 199 pond (232 euro) neer moeten tellen. Zou jij het er voor over hebben?

Tip: De beste seksstandjes om zwanger te worden

Bron: Daily Mail | Beeld: Daily Mail/iStock

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl