Redactie
Redactie Baby 1 feb 2019

10 Tips om de ochtend met je baby soepel te laten verlopen

Tijdens je verlof begin je al zenuwachtig te worden: hoe moet je in godsnaam ooit nog op tijd op je werk komen? Eén troost: je bent niet de enige die hierover in paniek schiet. En uiteindelijk komt het bij iedereen goed. Voor een extra goede start van de dag: 10 tips!

Wees een team. Ook al ben jij misschien degene die jullie kind die ochtend naar de opvang brengt, dat wil niet zeggen dat je wederhelft die ochtend alleen voor zichzelf hoeft te zorgen. Sta allebei een halfuurtje eerder op en verdeel de taken. De één geeft de fles, de ander kleedt ‘m aan, etc.

Kan je baby na een tijdje zijn eigen fles vasthouden? Mooi, maak er gebruik van. Parkeer ‘m in een wipstoeltje en laat ‘m lekker – independent baby als-ie is – z’n eigen fles leegdrinken terwijl jij je lunch klaarmaakt/je opmaakt/je aankleedt.

Je make-up kun je beneden opdoen als je baby in de box speelt of in zijn wippertje/kinderstoel zit (zorg wel voor speelgoed).

Zet je principes opzij en parkeer je baby voor baby-tv. Het is het enige wat werkt op een drukke, hectische ochtend.

Een open deur wellicht, maar toch belangrijk om te noemen: zet ’s avonds zo veel mogelijk klaar. Doe de kinderwagen vast in de auto voor het oppasdagje bij opa en oma, zet de toren met voeding klaar, zoek zijn kleding uit, zorg dat er voldoende luiers in de luiertas zitten, etcetera. Maar zorg ook dat alles voor jou en je partner vast klaarligt zoals kleding en lunch.

Schreeuwt je baby ’s ochtends niet meteen moord en brand om een fles en passen je ouders op? Laat hen dan de ochtendfles geven. Weer een kwartier bespaard!

Hetzelfde geldt voor normale kleren: je ouders kunnen je baby wel uit de pyjama hijsen en omkleden. Of ze nou bij jou thuis oppassen of je je kindje met de auto naar ze toebrengt. Dat ritje in pyjama met slofjes en jas erover overleeft je baby wel.

Reserveer tijd in voor een onverwachte poepluier. Baby’s poepen op de meest onmogelijke momenten. En dus ook als jij net weg moet gaan.

Uitgebreide douchesessies zeg je vanaf nu vaarwel. Vijf minuten max. Je haar wassen doe je maar ’s avonds. Heb je geen partner of kan hij niet op de baby letten? Zet ‘m dan in zijn stoeltje in de badkamer terwijl jij doucht.

Ontbijten? Probeer als het even kan om dit in de trein te doen naar je werk of achter je computer op kantoor.

Door: Karin Broeren

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
10 Tips om de ochtend met je baby soepel te laten verlopen
Sluiten