Mannen opgelet: onderzoek toontaan dat het eten van tomaten voor beter sperma zorgt

Probeer je zwanger te worden? Dan kan het helpen om de daddy to be wat meer tomaten te laten eten. Dit zou namelijk voor betere kwaliteit sperma zorgen.

We hebben al vaker gehoord over hoe voeding de kwaliteit van sperma kan beïnvloeden. Maar nu is er ook bewezen dat specifiek het eten van tomaten voor sterker zaad zorgt.

Tomaten voor beter sperma

In tomaten zit namelijk lycopeen. Dit is een anti-oxidant dat onder andere de beschadiging van cellen tegengaat. Van dit stofje wordt ook gezegd dat het beschermt tegen prostaatkanker, maar het lijkt nu dus ook sperma te kunnen optimaliseren.

Het onderzoek

Het onderzoek laat zien dat wanneer mannen twee eetlepels tomatenpuree per dag eten, of iets daaraan gelijk, de zwemsnelheid van de zaadcellen sterk verbeterd werd.

De volgende stap is om het onderzoek te herhalen bij mannen die vruchtbaarheidsproblemen hebben, om te zien of lycopeen ook bij hen de kwaliteit van het sperma verbetert. En of dit stellen die proberen zwanger te worden helpt om invasieve vruchtbaarheidsbehandelingen te voorkomen.

Side note; het onderzoek is wel maar onder 60 mannen uitgevoerd en is gedeeltelijk bekostigd door een bedrijf dat dit supplement maakt. Maar desalniettemin zijn de uitkomsten veelbelovend.

Pump up the sperm!

Dat wordt dus lekker veel tomaten eten voor de mannen! En laten wij jullie nou graag helpen met wat heerlijke tomaatrijke receptjes, zoals:

Nog meer inspiratie voor tomatengerechten vind je hier.

Lees ook:

Babyology

Reageer op artikel:
Mannen opgelet: onderzoek toontaan dat het eten van tomaten voor beter sperma zorgt
Sluiten