Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

Ontwikkeling: mijlpalen van 0 tot 6 maanden

Vanaf dat je baby geboren wordt, leert hij constant nieuwe dingen bij. Elke dag ontwikkelt je kind zich verder, daarom hebben we de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rij gezet. Denk er aan, elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo!

Mijlpalen: 0-6 maanden

Lachen: De meeste baby’s lachen voor het eerst als ze tussen de zes en acht weken oud zijn. Je kunt dit stimuleren door je baby voor je te houden (niet verder dan 30 cm) en tegen hem te praten, lachen en gekke bekken te trekken.

Omrollen: Als je baby rond de zes maanden oud is, heb je kans dat hij zich ineens omrolt. Het is belangrijk om deze ontwikkeling te stimuleren door je kind vaak genoeg op zijn buik te leggen. Lees er meer over in het artikel ‘Tummy time’.

Grijpen: Je baby heeft vanaf zijn geboorte een grijpreflex, maar begint deze na drie maanden steeds verder te ontwikkelen. Je zult zien dat hij dingen probeert op te pakken en in zijn mond wil stoppen. Tussen de vijf en zes maanden oud leert je kind om dingen, zoals speelgoed, op te pakken en kan hij het speelgoed van hand naar hand overpakken. Artikeltip: speeltips van maand tot maand

Horen: Vanaf zijn geboorte heeft je baby al een goed gehoor. Het duurt alleen zo’n drie a vier maanden voor hij erop kan reageren. Na zes a zeven maanden heeft hij door waar de geluiden vandaan komen en draait hij zich er naar om. Ook kan hij ze dan plaatsen bij gebeurtenissen en herkennen.

Eerste tandje: De meeste baby’s hebben rond zes maanden oud hun eerste tand. Maar je baby kan al vanaf drie maanden oud last van zijn eerste doorkomende tandje hebben. Je baby zal rond zijn tweede verjaardag een volle mond met twintig melktanden hebben.

Lees ook de andere mijlpalen:

Reageer op artikel:
Ontwikkeling: mijlpalen van 0 tot 6 maanden
Sluiten