Redactie
Redactie Dreumes 6 jun 2018

Ontwikkeling: mijlpalen van 1 tot 2 jaar

Vanaf dat je baby geboren wordt, leert hij er constant nieuwe dingen bij. Elke dag ontwikkelt je kind zich verder, daarom hebben we de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rij gezet. Denk eraan, elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo!

Mijlpalen: 1-2 jaar

Eerste woordjes: Als je baby ongeveer vier maanden oud is, begint hij al met brabbelen en later zegt hij misschien al ‘mama’ of ‘papa’. Maar vanaf dat je kind een jaar oud is, begint hij echt zijn eerste woordjes te gebruiken en begrijpt hij wat woorden betekenen. Lees meer over beginnen met praten in het artikel ‘Leren praten doe je zo’.

Traplopen: Nu je kind kan lopen, kan hij niet wachten om het huis te verkennen. Je hebt daarom kans dat je kind vanaf dat hij een jaar oud is probeert om trede voor trede de trap op te lopen. Waarschijnlijk lukt hem dit pas goed rond de twintig maanden oud. Ook rennen en springen door het huis vindt je kind prachtig.

Tekenen: Je baby zal proberen te gaan ‘schrijven’ als hij tussen de twaalf en achttien maanden oud is. Hij probeert dan om dingen op papier te krassen. Als je kind bijna twee is, kan hij je ineens verrassen door een rechte lijn en misschien zelfs een cirkel te tekenen.

Lees ook de andere mijlpalen:

Reageer op artikel:
Ontwikkeling: mijlpalen van 1 tot 2 jaar
Sluiten