Redactie
Redactie Ontwikkeling 28 dec 2018

Ontwikkeling: mijlpalen van 2 tot 3 jaar

Vanaf dat je baby geboren wordt, leert hij constant nieuwe dingen bij. Elke dag ontwikkelt je kind zich verder, daarom hebben we de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rij gezet. Denk er aan, elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo!

Mijlpalen: 2-3 jaar

Tandenpoetsen: Je kind zal vanzelf interesse tonen om te helpen bij het tandenpoetsen. Soms willen kinderen al vanaf dat ze zestien maanden oud zijn het zelf doen, maar pas als hij drie tot vier jaar oud is, kan hij het echt zelf. Blijf tot je kind zeven is opletten bij het tandenpoetsen. Meer lezen over tandenpoetsen kan in het artikel ‘Tips & trucs: tandenpoetsen’.

Zindelijk worden: Tussen de twee en drie jaar oud krijgen kinderen goed de controle over hun sluitspieren. Het kan zijn dat je kind al eerder aangeeft dat hij klaar is om zindelijk te worden. Lees meer over zindelijk worden in ons artikel ‘Stappenplan: zindelijk worden’.

Praten: Tegen de tijd dat je kind twee tot drie jaar oud is, groeit zijn vocabulaire met wel 300 woorden en begint hij in goed opgebouwde, korte zinnen te praten. Ook krijgt je peuter door dat hij een eigen persoon is en daarom vindt hij het leuk om over zichzelf te praten. Rond de drie jaar oud kan je kind een normaal gesprek voeren en gebruikt hij goede intonatie. Lees meer over wanneer je kind wat zegt in het artikel ‘Praatschema: wanneer zegt je kind wat?’.

Lees ook de andere mijlpalen:

Tip! Volg de ontwikkeling van je peuter in onze peuterkalender.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling: mijlpalen van 2 tot 3 jaar
Sluiten