Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

Ontwikkeling: mijlpalen van 6 tot 12 maanden

Vanaf dat je baby geboren wordt, leert hij constant nieuwe dingen bij. Elke dag ontwikkelt je kind zich verder, daarom hebben we de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rij gezet. Denk er aan, elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo!

Mijlpalen: 6-12 maanden

Rechtop zitten: Rond de tijd dat je baby zeven maanden oud is, kan hij zich opdrukken vanaf zijn buik tot een zittende positie. Maar vanaf dat je kind acht maanden oud is, is de kans groot dat hij kan zitten zonder hulp.

Zicht: Als je baby geboren wordt, is zijn zicht wazig. De eerste maanden kan je baby alleen dichtbij dingen zien en worden kleuren steeds duidelijker. Vanaf vier maanden begint je kind diepte te zien en vanaf vijf maanden herkent hij voorwerpen. Maar tegen de tijd dat hij een jaar is, is zijn zicht bijna zo goed ontwikkeld als die van een volwassene. Hij kan diepte en afstand inschatten en herkent je vanaf een afstand.

Tip! Stimuleer je kind met muziek
Ontdek samen slaapliedjes, meezingliedjes en klassieke muziek in de Speelhoek van Nutrilon! Spelenderwijs leert je kind klappen, meebewegen op muziek en ontdekt hij nieuwe geluiden. Doe mee met de Speelhoek »

Kruipen: Tussen de zes en negen maanden oud, heb je kans dat je baby begint met kruipen. Vanaf zijn buik kan hij zich met zijn armen vooruit gaan tijgeren, om later te leren om ook zijn benen te gebruiken. Tegen de tijd dat je baby een jaar oud is, heeft hij geen enkele moeite meer met kruipen.

Eerste stapje: Niet lang nadat je baby kan kruipen, zo tussen de zes en 10 maanden oud, zal je baby beginnen zich op te trekken aan meubels. Zo leert hij met wat hulp om te blijven staan. Vanaf dat moment ontwikkelt hij zich snel en zal hij een paar stappen zetten terwijl hij zich vasthoudt aan jouw hand. Zelfstandig een paar stappen zetten, lukt de meeste baby’s rond hun eerste verjaardag. Lees meer over je baby’s eerste stapjes in het artikel ‘Leren lopen’.

Lees ook de andere mijlpalen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling: mijlpalen van 6 tot 12 maanden
Sluiten