Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 25

Het is tijd voor je peuter om zelf keuzes te gaan maken, zo stimuleer je zijn zelfstandigheid. Geef hem niet meer dan twee of drie opties. Hij kiest dan zelf, maar wel tussen de opties die jij hem geeft. Probeer het bij kleine dingen, zoals sokken, broodbeleg of schoenen. Ook hierbij geldt: geduld!

Week 1) Nee leren zeggen

Je kunt erop rekenen dat je peuter jouw grenzen uit gaat testen. De vraag is: hoe ver kan hij gaan? Veel ouders hebben moeite met nee zeggen tegen hun kind, omdat ze denken dat het zijn ontwikkeling in de weg staat. Maar eigenlijk heeft jouw kind juist behoefte aan grenzen en regels. Weten hoe je consequent blijft? Zo leer je nee zeggen »

Week 2) Dealen met driftbuien

Het op een gillen zetten in de supermarkt; het lijkt wel of je kind het erom doet. Vaak is dat ook zo, want hij weet dat jij in het openbaar minder geneigd bent om hem streng toe te spreken. Het is belangrijk om deze driftbuien net zo aan te pakken als thuis en je niets aan te trekken van het extra publiek om je heen. Vind je het lastig omgaan met driftbuien? Bekijk ons stappenplan »

Week 3) Tijd voor zindelijkheidstraining?

De meeste kinderen van deze leeftijd kunnen echt nog niet de hele dag en nacht droog blijven, maar zijn wel klaar om te starten met zindelijk worden. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan het feit dat je kind zijn natte luier niet meer fijn vindt, interesse in het potje of de wc toont en langer droog blijft door de dag heen. Ga je aan de slag? Gebruik dan ons handige stappenplan zindelijk worden! »

Week 4) Constant vragen stellen

Grote kans dat je kind al begint met zijn constante vragenvuur. Nu is het misschien nog een bescheiden ‘waarom?’ of ‘waar?’, maar binnen een jaar zal hij je het hemd van je lijf vragen. Waarom vliegen vogels? Waarom is de lucht blauw? Hiermee omgaan is soms best lastig. Onze tips voor de waarom-fase »

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 25
Sluiten