Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 27

Als je wilt, kun je ongeveer elke vijf minuten de strijd aangaan met je peuter. Zijn eigen wil is sterk en dat kan best frustrerend zijn. Ons advies: pick your battles. Je hoeft niet overal een probleem van te maken zolang de regels duidelijk zijn.

Week 1) Spelen met vriendjes

Peuters van deze leeftijd spelen vaak parallel aan elkaar. Als je kind dus tijdens een speelafspraak nog steeds alleen speelt, in plaats van samen, is dit heel normaal. Vaak toont je kind wel interesse in zijn vriendje, je hebt zelfs kans dat hij en zijn vriendje hetzelfde spel imiteren. Maar samen spelen is op deze leeftijd toch nog een stap te ver. Weten welke spelletjes nu leuk zijn voor je peuter? Speeltips voor je peuter »

Week 2) Boost je relatie

Gaan jouw gesprekken met je partner alleen nog over jullie kind? Vergeet niet dat jullie naast mama en papa ook nog een stel zijn. Ga er lekker tussenuit samen; uit eten of een weekend weg en praat weer eens écht met elkaar. Is dat lastig plannen? Maak er dan thuis een gezellige avond van samen en wie weet eindigt de avond wel in een romantische vrijpartij. Lees hier 8 sekstips voor jonge ouders »

Week 3) Leren door herhaling

Tien keer hetzelfde verhaaltje voorlezen of hetzelfde liedje luisteren; je peuter is gek op herhaling. En niet zo vreemd, want op die manier leert hij het meeste. Door een handeling vaak te herhalen, begrijpen zijn hersenen elke keer nog beter hoe het werkt. Meer lezen over leren door herhaling? Lees ons artikel over herhaling »

Week 4) Treuzelen

Opschieten, even wachten, straks… het zegt je peuter nog weinig. Het kan dus zomaar zijn dat hij er een kwartier over doet om zijn schoenen aan te doen. Of dat hij niet snapt waarom je niet nú naar de speeltuin kan. Maar hoe voorkom je spitsuurstress of een ongeduldige peuter? Bekijk 5 tips voor een treuzelende peuter »

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 27
Sluiten