Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 28

Je peuter is een rommelkont. Hij lijkt wel meer spullen te hebben dan jij en je partner bij elkaar! Dat het af en toe een rotzooi is, is dus niet zo gek. Het beste kun je hier vrede mee sluiten en proberen de chaos te beperken door bijvoorbeeld een mooie speelgoedkist aan te schaffen.

Week 1) Van driftbui naar grote mond

Doordat je kind zijn emoties nu ook verbaal kan uiten, heeft hij een stuk minder driftbuien. Helaas krijg je daarvoor in de plaats te maken met een grote mond. Je peuter weet ineens heel goed hoe alles hoort en heeft een sterk eigen willetje. Lees hier hoe je omgaat met niet luisteren »

Week 2) Taalontwikkeling staat voor op

Wist je dat je peuter elke dag nieuwe woorden en betekenissen leert? Zijn hersenen slaan nieuwe geluiden sneller dan ooit op. Die woorden ook op een grammaticale volgorde zetten, is alleen een ander verhaal. Dit leert je kind vanaf nu tot zijn derde jaar stukje bij beetje. Check ons handige praatschema »

Week 3) Zo maakt je kind vriendjes

Of je kind nu een sociaal dier is of graag alleen speelt, op deze leeftijd gaat hij steeds meer interesse tonen in andere kinderen. Samen spelen is nog niet zoals je het misschien had voorgesteld, maar deze eerste vriendschappen zijn wel heel belangrijk voor je kind. Weten hoe jij je kind kan stimuleren om vriendjes te maken? Bekijk onze tips »

Week 4) Wel of geen televisie kijken?

Een tv-programma of dvd opzetten kan je een half uurtje rust geven om te koken of even bij te komen. Korte periodes televisie kijken kan voor je kind geen kwaad, zolang dit onder de twee uur per dag blijft. Maar let op, teveel tv-kijken is vaak in verband gebracht met overgewicht, langzame taalontwikkeling en aandachtsproblemen. Meer info over televisie kijken »

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 28
Sluiten