Redactie
Redactie Algemeen 7 juni 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 29

De Teletubbies hebben niet voor niets de mantra: ‘Nog een keer!’. Je peuter vindt herhaling prachtig en het geeft hem een veilig gevoel. Maar als rituelen veranderen, zoals iemand die op papa’s stoel gaat zitten, kan je peuter van slag raken. Aan jou om hiermee te dealen zonder dat je kind een driftbui krijgt.

Week 1) Leren delen: hoe doe je dat?

Ruzie over speelgoed komt vaak voor bij peuters. Je kind zijn speelgoed is heilig en delen komt niet direct in hem op. Jij kan hem helpen om te leren delen. Geef het goede voorbeeld en deel zelf iets met hem. Meer handige tips? Bekijk ons artikel over leren delen »

Week 2) Alternatieven voor ‘nee’ zeggen

Een peuter met een eigen willetje staat garant voor het constante gebruik van het woord ‘nee’. Naast het feit dat dit geen positieve vibe uitstraalt, kan het ook nogal vermoeiend zijn voor jou én het effect op je kind kwijt raken. Probeer daarom eens op een andere manier duidelijk te maken dat iets niet oké is. Bekijk slimme alternatieven voor ‘nee’ zeggen »

Week 3) Zo train je je peuters geheugen

Je peuter onthoudt elke dag meer en meer. Het lukt hem ook steeds vaker om beelden bij gebeurtenissen te onthouden. Bijvoorbeeld de weg naar opa en oma of de plek waar zijn knuffel op bed ligt. Je kunt zijn geheugen extra trainen door gerichte vragen te stellen: “Wat voor toetje had je gisteren? Chocolade- of vanillevla?” Het is ook een goed idee om ’s avonds de dag samen door te nemen. Herhaling zorgt voor begrip. Meer tips over tijdsbesef en geheugen »

Week 4) Welke soorten scholen zijn er?

Als je je kind naar een peuterspeelzaal wilt brengen, is het slim om op tijd (nu dus!) actie te ondernemen. Er is namelijk heel wat uit te zoeken qua visie, religie en ouderlijke deelname die verwacht wordt. Het is handig om je keuze te baseren op de school waarin hij straks ook kan stromen. Dat is nogal wat uitzoekwerk en vaak is er ook een toelatingsprocedure. Bekijk de soorten scholen »

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 29
Sluiten