Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 30

Versprekingen zijn vaak heel grappig, elke ouder kent er wel een paar. Probeer niet teveel te lachen als je kind erbij is, dat kan hem onzeker maken. Verspreken hoort bij zijn ontwikkeling, maar het levert ook leuke anekdotes op voor later!

Week 1) Help, terugvallen in oud gedrag

Peuters die zindelijk zijn, maar ineens in hun broek plassen. Of een kind dat normaal gesproken doorslaapt en ineens om drie uur uit bed is. Het kan gebeuren, sterker nog: het overkomt bijna alle peuters. Dit kan komen door stress, veranderingen of angst. Jij kunt helpen door hem een veilig gevoel te geven en er geen probleem van te maken. Meer tips voor deze fase »

Week 2) Stimuleer je kind zijn creativiteit

​Je merkt vast veranderingen in je kind zijn kunstwerkjes. Dat ene ongecontroleerde krasje op het papier is veranderd in een kunstenaar die rechte lijnen kan trekken. Maar rond de twee en een half jaar oud, zal je zien dat hij betere controle krijgt over zijn vingers. Hierdoor kan hij nu ook herkenbare vormen maken, zoals cirkels en regenbogen. Stimuleer je peuters creativiteit »

Week 3) Zo groeit je peuter zelfstandig op

Soms is toekijken niet makkelijk, maar wel nodig. Je kind leert het beste door zelf te puzzelen hoe iets moet, ook als hij het lastig vindt. Door iets vaker te proberen, snapt hij de handeling uiteindelijk beter. Je kunt wel helpen als je kind zo gefrustreerd raakt dat het helemaal niet meer lukt, maar zelfs dan is het goed om alleen een zetje te geven en niet de handeling voor te doen. Lees hier hoe je kind zelfstandig opgroeit »

Week 4) Omgaan met een zeurkous

Is jouw peuter een zeurkous? Vaak hebben kinderen niet eens door dat ze een irritant geluid produceren. Het is non-verbale communicatie voor ze, net zoals een baby die huilt. Maar zeuren om aandacht kan al snel een vervelende gewoonte worden. Daarom is het belangrijk om dit zo snel mogelijk in de kiem te smoren. Onze tips tegen aandacht vragen »

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 30
Sluiten