Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 31

Samen spelen gaat je peuter steeds beter af. Zijn favoriete speelgoed delen is nog lastig, maar samen een toren bouwen lukt aardig. Dat komt omdat hij nu beseft dat andere kinderen ook gevoel hebben. Stimuleer je peuter door vriendjes uit te nodigen.

Week 1) Hoe & wat: schoenen passen

Door het uitvoeren van de ‘duimtest’ als je kind schoenen past, voel je precies hoeveel ruimte er nog overblijft in zijn schoen. Maar wat is nou een goede schoen? En zijn die leuke, hippe shoes wel goed voor zijn voeten? Bekijk hier tips voor de duimtest, goede pasvorm en maat »

Week 2) Slapen in zijn eigen bed  

Een peuter die elke nacht huilend wakker wordt, kan je als ouder tot wanhoop drijven. Het is dan ook niet gek dat je toegeeft en je kind bij jullie in bed laat slapen. Maar wat als dit een patroon wordt? Wij geven tips om je kind weer in zijn eigen bed te laten slapen. Lees ons artikel ‘Slapen in je eigen bed’ »

Week 3) Complimenten uitdelen

‘Nee, dat mag niet’, ‘kijk uit’; soms voel je je net een politieagent. Hoewel kinderen grenzen nodig hebben, is het belangrijk dat je de complimenten niet vergeet! Want juist een compliment stimuleert je kind om goed gedrag te herhalen. Bovendien geeft het hem veel zelfvertrouwen. Zo deel je complimenten uit »

Week 4) Omgaan met een rommelmaker

Verandert jouw huiskamer regelmatig in een slagveld? Vette vingers op het raam en o-ve-ral ligt speelgoed. In zo’n geval kun je het beste geduldig blijven en relativeren. Want hoe erg is het eigenlijk? In huis moet geleefd worden en het hoeft niet lang te duren om alles weer aan kant te hebben. Bekijk onze 25 handige & snelle schoonmaaktips »

Wist je dat…​ bijna elk kind een keer waterpokken krijgt? Meestal is dit in de winter of lente. Thuisblijven met waterpokken is niet nodig. De besmettelijke periode begint namelijk al voor de eerste ziekteverschijnselen zichtbaar zijn.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 31
Sluiten