Redactie
Redactie Algemeen 6 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 32

Vraag jij je wel eens af of je kind later acteur wordt? Zijn teddybeer leest hij de les en tegen de babypop zegt hij dat ze nu echt moet gaan slapen. Peuters zijn dol op rollenspellen en enorm fantasierijk. Zijn stemgebruik past hij erop aan; een hoge stemmetje voor baby’s en een krachtige stem voor superhelden.

Week 1) Samen kletsen

Je peuter heeft al een behoorlijke woordenschat. Misschien is hij een echte kletsmajoor, of wat stiller. Dat geeft helemaal niets. Als ouder kun je het praatproces stimuleren met leuke spelletjes. Zo leert je peuter veel van ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Maar ook rijmen en zingen zijn goed voor zijn taalgevoel. Meer tips? 7 spelletjes; leren praten »

Week 2) Dit lust je peuter wél

Is jouw peuter veranderd in een kritische eter? Lastig, want je wilt toch dat hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Dwingen heeft geen zin, prijzen wel. Geef dus als ouder het goede voorbeeld en beloon goed eetgedrag met een sticker of compliment. Benieuwd hoe je je kind beter laat eten? Lees dan ‘5 tips: zo eet je peuter wél gezond’ »

Week 3) Goede manieren leren

Dankjewel zeggen als je iets krijgt, je handen wassen voor het eten en geen vieze woorden roepen. Voor je peuter is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk om vroeg te beginnen met het aanleren van manieren. Bekijk hier 5 manieren die je kind moet leren »

Week 4) Zo vrolijk je je kind op

​Net als jij kan ook je peuter z’n dag niet hebben of chagrijnig zijn. Gelukkig ben jij er dan om hem op te vrolijken! Ga lekker samen naar buiten; buitenlucht doet iedereen goed! Maar ook met muziek maak je hem zeker weten weer blij. Dans, spring en zing! Lees hier 7 manieren om je kind op te vrolijken »

Wist je dat… je kind door de overgang van luier naar potje last van verstopping kan krijgen? Vezelrijk voedsel, veel drinken en bewegen helpt tegen harde ontlasting.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 32
Sluiten