Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 33

Nu je peuter groter wordt, is hij druk in de weer met van alles en nog wat. Soms lijk jij niet eens meer te bestaan! Iets samen doen blijft belangrijk. Het stimuleert zijn creativiteit, fantasie en geeft hem zelfvertrouwen.

Week 1) Doorslaaptips voor je peuter

Net als je je realiseert hoe goed je peuter eigenlijk ’s nachts slaapt, gaat hij opeens weer spoken. Gek, want jullie sluiten de dag altijd zo rustig mogelijk af en je voert elke avond hetzelfde ritueel uit. Heb je weleens gedacht aan het maken van een slaaplijstje of een slaapmand naast het bed? Bekijk hier 10 creatieve doorslaaptips »

Week 2) 1, 2, 3… leren tellen doe je zo

Je kunt de rekenontwikkeling van je kind nu al stimuleren. Tel hardop het aantal partjes van je mandarijn of de auto’s die voorbij rijden. Ook leerzaam: geef je peuter de opdracht om drie aardappelen op zijn bord te leggen of vier sperziebonen. Zo leg je bij je kind de basis om te leren rekenen. Meer tips? 

Week 3) Feiten & fabels: bedplassen

Als je kind overdag zindelijk is, kan het ’s nachts soms nog misgaan. Maak je geen zorgen; bedplassen is volkomen normaal. De meeste kinderen zijn rond het derde jaar zindelijk, maar één op de zes kinderen van zes jaar plast nog regelmatig in bed. Minder drinken geven helpt niet én het is ook geen fout van jou als ouder. Lees hier alle feiten & fabels over bedplassen »

Week 4) Klaar voor de volgende?

Nog een kind erbij: misschien denk je er de laatste tijd vaker over na. Maar een tweede of misschien wel derde kind brengt veel veranderingen met zich mee. Wanneer ben je er weer klaar voor? En wat zijn de voor- en nadelen als je een poosje wacht met de volgende? Lees hier of je klaar bent voor een volgend kind »

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 33
Sluiten