Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 40

De meeste kinderen zijn op deze leeftijd nog niet helemaal zindelijk. Maak je dus niet druk als het bij je peuter ’s nachts soms nog mis gaat. Zeventig procent van alle kinderen die in bed plassen, ontgroeit dit namelijk voor ze zeven zijn vanzelf.

Week 1) Zelf leren handen wassen

Nu je peuter steeds meer zelf op onderzoek gaat, komt hij ook in contact met vuil en bacteriën. Tijd om je kind te leren zijn handen te wassen; na het plassen, voor het eten, na het aaien van een dier en na het niezen. Het duurt misschien even voordat het in zijn systeem zit, maar oefening baart kunst! Lesje hygiëne? Bekijk onze vijf hygiëne basisregels voor je peuter »

Week 2) EHBO bij peuters

Springen, rennen, klauteren. Kinderen zijn enthousiast en zien geen gevaar, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Maar wat doe je als je peuter huilend naar je toe komt met een bloedneus of een schaafwond op zijn knie? En wat moet je vooral niet doen? Bekijk hier tips bij huis-tuin-en-keuken-ongelukken »

Week 3) Gaatje in het melkgebit

Het is een fabeltje dat gaatjes in het melkgebit geen kwaad kunnen. Een onbehandeld gaatje kan namelijk behoorlijk pijn doen. Soms is goed poetsen genoeg om het gaatje te laten verdwijnen, maar wat als de boor eraan te pas moet komen? Hoe stel je hem gerust op die enge stoel? Tips voor als je peuter een gaatje heeft »

Week 4) Uit eten met je peuter

Natuurlijk kun je prima uit eten met je kind. Oké, naar een sterrenrestaurant is misschien niet zo’n goed idee, maar voor kindermenu’s en speelhoeken hoef je tegenwoordig echt niet meer naar een fastfoodketen. De keuze uit kindvriendelijke restaurants is groot genoeg! Onze tips voor een geslaagd etentje met jonge kinderen »

Wist je dat… Veel kinderen expres hun hoofd schudden om rustig te worden? Het is een manier om bij te komen van de dag en in slaap te vallen.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 40
Sluiten