Redactie
Redactie Algemeen 7 jun 2018

Ontwikkeling van je peuter: maand 41

Natuurlijk wil je niet tegen je opstandige peuter schreeuwen, maar soms gaat het vanzelf. Eén troost: je bent zeker niet de enige. Maar dat maakt het schreeuwen niet minder erg. Neem een time-out of tel tot tien. Handig om te weten: van een overtuigende stem is je kind veel meer onder de indruk.   

Week 1) Een peutervriendschap

Peuters zijn nog te veel op zichzelf gericht om vriendschappen te sluiten. Tenminste, dat werd altijd gedacht. Maar inmiddels weten we dat peuters heel goed weten met wie ze om willen gaan. Maar hoe werkt zo’n vriendschap tussen peuters dan precies? Alles over de peutervriendschap »

Week 2) Muziek maken met je peuter

Begint jouw peuter gelijk met zijn heupen te schudden zodra hij een vrolijk deuntje hoort? Muziek maken is niet alleen goed voor zijn grove en fijne motoriek, maar ook voor zijn taalontwikkeling. Zo ontdekt je peuter dat hij kan klappen of dansen op muziek en leert hij nieuwe woordjes. Bekijk hier meer voordelen van muziek maken »

Week 3) Rollenspel spelen

Vader en moedertje, winkeltje, doktertje: peuters zijn gek op rollenspellen. Ze kunnen hier veel emoties in kwijt. Kijk dus niet gek op als je peuter zijn knuffel commandeert of dingen zegt die jij ook wel eens tegen hem zegt. Hij leert zo zijn gevoelens onder woorden te brengen. Lees hier alles over spelen & ontwikkeling 3 tot 4 jaar »

Week 4) Dealen met een verlegen peuter

Duikt jouw kind het liefste onder de bank als er bezoek is? Dat is helemaal niet erg. Sterker nog: het hoort een beetje bij deze leeftijd. Zie het dus niet als iets negatiefs, maar probeer je kind een handje te helpen. Pushen of boos worden heeft geen zin. Je kunt beter begrip tonen: ‘Het geeft niks dat je even moet wennen, dat begrijp ik wel’. Zo ga je om met verlegenheid »

Wist je dat… 5 procent van de kinderen stottert? Jongens stotteren vaker dan meisjes. Gelukkig gaat het bij 80 procent van de kinderen vanzelf weer over.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling van je peuter: maand 41
Sluiten